Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DKC) ile Uganda arasında bulunan Albert Gölü'nde 52 kişinin cesedi bulundu. 

Ülkenin kuzeydoğusundaki Ituri bölgesinde görev yapan General Joseph Alimasi,  Uganda ile DKC arasında bulunan Albert Gölü'de hafta sonundan bu yana 52 cesedin bulunduğunu ifade etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

General Alimasi, balıkçılar ile güvenlik güçlerinin bulduğu cesetlerin, Uganda'da geçen hafta ordu ile silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada vurulan kişilere ait olabileceğini söyleyerek, cesetlerin kimlik tespitini yapmak amacıyla soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Sivil toplum kuruluşu yetkililerinden Anicet Losa Mambo ise bazı cesetlerin göğüs ve kafa kısmında kurşun izlerine rastlandığını belirtti.

ÇATIŞMALARDA 80 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Uganda'da özerk bölge Rwenzururu'nun Kralı Charles Wesley Mumbere'yi koruyan silahlı kişilerle ordu arasında Kasese bölgesinde 29 Kasım'da çatışmalar yaşanmıştı. Sivil toplum kuruluşu kaynaklarına göre, çatışmalarda 80'e yakın kişi ölmüştü.

Uganda sınırındaki dört geleneksel krallıktan biri olan Toro Krallığı'ndan ayrılarak 1963'te bağımsızlık ilan eden Rwenzururu Krallığı, Uganda hükümeti tarafından kültürel bir kuruluş olarak kabul ediliyor.