Milyar dolarlar değerinde petrol ve doğalgaz tespit edilince dünyanın en hareketli bölgelerinden biri haline gelen Doğu Akdeniz’de önceki akşam çarpıcı bir gelişme yaşandı. Girne’de bulunan Mühimmat Bölük Komutanlığı’na ait bir mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın kontrol altına alındı ve olayda can kaybı yaşanmadı.

Bu hadise Yunanistan ve özellikle Güney Kıbrıs basınında gündem oldu. Patlama yaşanan bölgenin konumu, fotoğrafları, enlem ve boylam bilgileri dahi paylaşıldı. Faşist siteler ise fırsattan istifade bilindik “işgal” propagandasına sarılarak İngilizce olarak “Türk işgali altındaki bölgeleri ziyaret etmeyin” mesajları atarak algı operasyonuna girişti. Rum Kesimi, KKTC’ye turist ziyareti olmaması için uluslarası çalışma yürütüyor.

Ayrıca patlamanın “işgal kuvvetleri” diye andıkları Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki zaafı gözler önüne serdiği öne sürüldü.

SALDIRGANI KAHRAMAN YAPTILAR

Öte yanda KKTC’de Akdoğan Belediyesi’nde bulunan Panaya Meryem Ana Kilisesi’nde 45 yıl aradan sonra ayin yapan Rumlar’dan biri, beldedeki Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nun bahçesinde bulunan Türk bayrağını önceki gün direkten indirerek kayıplara karışmıştı. Rum basını, eylemi gerçekleştiren kişinin 16 yaşında bir lise öğrencisi olduğunu açıklarken, ismini gizlemeyi tercih etti. Söz konusu şahıs, Rum Kesimi’nde kahraman ilan edilirken, “İşgal altındaki bölgeye giderek işgalcilerin bayrağını indiren cesuryürek” benzeri naralar atıldı. Rum siyasetçiler de gerek basın açıklaması yaparak gerekse sosyal medya aracılığıyla kutlama mesajları yayınladı.

Kaynak: Diriliş Postası | Batuhan Gülşah