Belçika Flaman Sosyalist Partiden (sp.a) Limburg Bölge Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmet Koç, darbe girişimine karşı tavrı nedeniyle FETÖ üyeleri tarafından hedef gösterilmeye devam ediyor. Belçika basınında hakkında çok sayıda asılsız haber çıkan Koç, AA muhabirine, FETÖ komplosuna hedef olduğunu anlattı.
PKK, Doğu ve Güneydoğu'da protesto edilecek 

Daha önce Belçika'daki FETÖ kurumlarını protesto gösterilerini yönettiği yönündeki suçlamalar nedeniyle partisinden ihraç tehlikesiyle karşı karşıya kalan Koç, son olarak polisin kendisini ifadeye çağırdığını söyledi. İfade çağrı metinde toplumu nefrete yönlendirdiği iddiasının yanı sıra bombalı saldırı planladığına dair saçma ve asılsız suçlamaların da yer aldığını kaydeden Koç, "Pazartesi günü ifade veremeye gideceğim. Ellerinde ne varsa göreceğim. Ancak bunun kamuoyuna duyurulması bir siyasetçi olarak beni tamamen bitirecek. Bombalı saldırı düzenlemek ne demek? Beni terörist yerine koyuyorlar." dedi. 

"İftiranın arkasında FETÖ var"
Bu iftiranın arkasında FETÖ olduğunu söyleyen Koç, "İlk suçlamayı kimin yaptığını biliyorum. İkinci suçlama da onlardan geliyor. Daha önce bana komplo kurulduğunu söylemiştim. Bu son iddianın da onlardan geldiğinden eminim." diye konuştu. 

Türk kökenli politikacı, FETÖ'nün bu iftiralarla kendisini siyaset sahnesinden silmeyi amaçladığını kaydetti. 

Koç, daha önce de FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Belçika'nın Beringen kentindeki Türklerin FETÖ ile bağlantılı bir derneğe ait binaya yürümesini organize etmekle suçlanmıştı. Bunun üzerine üyesi olduğu Flaman Sosyalistler, iddialarla ilgili bir komisyon kurmaya karar verirken, Koç, o gün gösteriye bile katılmadığını söylemişti.

25 Ağustos'ta komisyon karşısına çıkacak olan Koç, hakkında ihraç kararı verilebileceğini söylüyor. 

Darbe girişimi gecesi Facebook hesabında yazdığı "Birlik olalım, darbecilere fırsat vermeyelim" şeklindeki ifadelerinin "halkı galeyana getirmek" olarak görüldüğünü belirten Koç, daha önce yaptığı açıklamada, "Bunlara (FETÖ) karşı duruşumu belli ettiğim için beni hedef aldılar. Bunların işi komplo kurmak, insanları, kendi yanlarında olmayanları karalamak." ifadesini kullanmıştı.