Japonya’da gerçekleşen G-20 Zirvesi’nden çıkan sonuçları değerlendiren TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği) Genel Başkanı Yaşar Doğan, hem ekonomik refahın tabana yayılması gerekliliğinin altını çizdi hem de Türkiye’nin güçlü yönetim anlayışıyla küresel ekonomi politikalarında söz sahibi olmasının önemine vurgu yaptı.

Ekonomik kalkınmanın halka yansıması gerek

Genel Başkan Yaşar Doğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerini “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm dünyaya çok önemli mesajlar verildi. Sayın Erdoğan’ın, ‘dünyanın bir tarafında açlık, sefalet, terör, baskı, şiddet hüküm sürerken, diğer tarafının huzur ve refah içinde bir hayat sürmesi beklenemez’ sözlerini TÜMSİAD olarak çok önemsiyoruz. Ekonomik kalkınmanın halka yayılması sağlıklı gelişmenin en önemli göstergelerindendir. Türkiye, dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerinin başında geliyor. Sadece güçlü ekonomisiyle değil, güçlü yönetim anlayışıyla da küresel politikalarda söz sahibi olduğunu Japonya’daki G-20 zirvesinde bir kez daha gösterdi."

"TÜMSİAD olarak üstüne basa basa söylediğimiz de budur. Türkiye, güçlü idari yapısıyla, aldığı yerinde ekonomik kararlarla yoluna güçlenerek devam edecektir. Daha çok üreten, daha çok ihracat yapan, daha çok istihdam alanları gerçekleştiren Türkiye, ekonomik anlamda gücüne güç katacaktır. Bunun için de önümüzde seçimsiz 4,5 yıl var. G-20 Zirvesi bir kez daha gösterdi ki, önümüzdeki seçimsiz 4,5 yılı Türkiye çok iyi değerlendirmek zorundadır."

G-20, gerçek gündemimizi hatırlattı

"ABD ile 75 milyar dolar olan ticaret hacmimizin artırılmasını, ilk aşamada 100 milyar dolar seviyelerine çıkartılması kararını çok önemsiyoruz. Türkiye, ulusal güvenliği için hayati önem taşıyan S-400 konusunda da tavrın net bir şekilde ortaya koymuştur. En üst düzeyde kendini ifade etmiş, haklılığını dile getirmiştir. Özetle, G-20 Zirvesi Türkiye’ye gerçek gündemlerini de hatırlatmış oldu.‘’ sözleriyle ifade etti."