Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'in Hayan beldesi ile İdlib kırsalında yerleşim yerine saldırısı sonucu 8 kişinin öldüğü bildirildi. 

AA muhabirinin Halep'teki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçakları Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan Hayyan beldesindeki yerleşim yerine saldırdı. Saldırıda 7 sivilin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden sivil savunma yetkilileri, yaralıları kısıtlı imkanlarla enkaz altından çıkardıklarını söyledi.

'Rus uçakları enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışanları bombaladı''

Sivil savunma ekibinde görevli Ebu Ahmed yaptığı açıklamada, Hayyan'da şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini sonra ekiple saldırı bölgesine intikal ettiğini kaydederek, ''Rus ordusuna ait savaş uçakları silahlı grup ve terör örgütü DAEŞ'in olmadığı yerlerde sivilleri bombaladı. Saldırı sonucunda insanları enkaz altından çıkarıyoruz. Ruslar sivil Kaçak Bahis bölgelere her gün saldırmaya başladı'' dedi.

Ahmed, ''Rus uçakları enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışırken bize tekrar saldırdı. İkinci saldırıda ölen ve yaralanalar oldu. Yaşamını yitirenlerin hepsi sivildi. Saldırı bölgesinde hiçbir silahlı grup yoktu. İki günden bu yana bir bölgede 5 evi yerle bir etti'' sözlerine yer verdi.

Bu arada İdlib'teki yerel aktivistlerden Abdurrahman Hıdır'da Rus uçaklarının İdlib'in Sultan köyünde yerleşim yerine saldırısı sonucu bir sivilin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin yaralandığını kaydetti.

Saldırıda çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü kaydeden görgü tanıkları ise uçakların İdlib'te sivil yerleşim yerine saldırdığını vurguladı.