Milli Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in de bulunduğu üst düzey kadro ile birlikte Libya'nın başkenti Trablus'a gitti.

Libya Görev Grubu Komutanlığı'nı ziyaret eden Hulusi Akar ve ekibini havalimanında Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed El-Haddad, Batı Bölge Komutanı Tümgeneral Usame Cuveyli ve Trablus Bölge deneme bonusu veren siteler Komutanı Tümgenarl Abdülbaki Mervan karşıladı.

ÇEŞİTLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı taşıyan uçak Trablus'taki Mitiga Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi. Libya Devleti yetkililerinin yanı sıra Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz tarafından karşılanan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Libyalı yetkililerle görüşecek ve eğitim, yardım, danışmanlık unsurunu ziyaret ederek Mehmetçik ile bir araya gelecek.

Milli Savunma Bakanlığının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise, “Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ile Libya’nın Başkenti Trablus’a gitti.” açıklamasına yer verildi.

Bakan Akar, burada Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed El-Haddad ile görüştü.