İngiliz yayın kuruluşu Bloomberg, Rize'de tartışmalara yol açan Atatürk heykelinin kaldırılmasını yeniden gündeme getirerek, Türkiye'nin rejim değişikliğine gittiğini önde sürdü. 

Anayasa değişikliği ve referandum süreci üzerinden Türkiye'ye saldıran batı yayın kuruluşların karalama kampanyası devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili attığı iftiralarla uluslararası toplumda kara propaganda yapan İngiliz yayın kuruluşu Bloomberg, bugün yayınladığı bir yazıda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

'TÜRKİYE'DE CUMHURİYET ELDEN GİDİYOR'

Bloomberg, "Erdoğan her zaman istediğine şimdi çok yakın" başlığıyla servis ettiği baştan sona kadar çarpıtma ifadelerle yazıda, Rize'de genişletme çalışmaları dolayısıyla meydandan Valilik önüne taşınan Atatürk heykeli üzerinden çığırtkanlık yaptı. Atatürk'ün heykelinin yer değiştirmesinin "Türkiye'nin geleceği açısından bir sembol" olarak değerlendirilen yazıda, "Türkiye'de, Cumhuriyet elden gidiyor, yeni bir imajla yeni bir sistem inşa edilmeye çalışılıyor" algısı oluşturuldu.

HEDEF EKONOMİ

Türkiye'nin Suriye'de başarılı bir şekilde sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nı da karalamaktan geriye durmayan yayın kuruluşu, "NATO'nun ikinci büyük ordusu olan Türkiye, Suriye'de savaşta. Bu da ekonomiyi etkiledi" şeklinde ifadelere yer vererek, ekonomi üzerinden saldırmaya çalıştı.

Uluslararası faiz lobilerinin Türkiye'ye karşı oynadığı oyunlarla birlikte doların yükselmesine yönelik atıfta bulunulan yazıda, Türk ekonomisinin risk altına olduğu öne sürüldü.

ORTADOĞU ELEŞTİRİSİ

Türkiye'nin Ortadoğu'daki etkin rolünden rahatsız olunduğunun mesajları verilen yazıda, Türk dış politikasının Osmanlı'dan bu yana Ortadoğu'daki hedeflere her zaman olduğundan daha çok odaklanıldığı savunuldu. Türkiye'nin komşu ülkelerinde, kendi güvenliğini de ilgilendiren meselelere müdahil olmasından rahatsız olan Bloomberg, Suriye ve Irak'taki onlarca yabancı ülke askerini ise görmezden geldi. (YeniŞafak)