ABD'nin başkenti Washington'da maskeli bir grup kapitalizm karşıtı gösteri düzenledi.

Uluslararası bilgisayar korsanı grubu "Anonymous" organizasyonuyla dünya genelinde birçok kentte aynı gün düzenlenen yürüyüşün Washington ayağına katılan çok sayıda kişi, Washington Anıtı önünde toplandıktan sonra "V for Vendetta" filminde yer alan Guy Fawkes maskeleri takarak ABD Kongresi ve Beyaz Saray'a yürüdü.

"Şirketlerin açgözlülüğünü, polis şiddetini, adaletsizliği ve medyada sansürü" protesto ettiklerini dile getiren göstericiler, Beyaz Saray önünde sloganlar attı.

Los Angeles kentindeyse daha küçük bir grup danslar ve sloganlar eşliğinde polis şiddetini ve yolsuzlukları protesto etti. 

Londra

Vevobahis font-size: 16px; line-height: 24px; font-family: Roboto, sans-serif;">Gösterinin İngiltere ayağında ise başkent Londra'da bir araya gelen "Guy Fawkes" maskeli binlerce kapitalizm karşıtı, ünlü Trafalgar Meydanı'nda toplandı.

Bakanlıkların bulunduğu Whitehall Caddesi'nden Parlamento binasına doğru yürüyen protestocular, Başbakanlık binasının önünden geçerken kapitalizm karşıtı sloganlar attı. 

Bu arada, polise boş cam şişe atan yüzleri maskeli göstericilerin bazıları sarayın yakınındaki Green Park'ta da bir polis aracını ateşe verdi.

Yürüyüşün bitiş saatini takiben polisin yaptığı uyarılara rağmen dağılmayan bazı göstericiler, Trafalgar Meydanı'nda polis tarafından gözaltına alındı.

İngiliz tarihinin en büyük vatan haini olarak kabul edilen İngiliz asker Guy Fawkes, dönemin monarşisine karşı gelmiş ve 5 Kasım 1605'te parlamentoyu barut fıçılarıyla havaya uçurma girişiminde bulunmuştu. Guy Fawkes'ın yakalanması ve saldırı planının başarısız olması, İngiltere genelinde her yıl 5 Kasım'da havai fişekler atılarak kutlanıyor.