İngiliz Daily Ekspress gazetesi İngiliz hükümetinin gerektiği takdirde tatil için Türkiye'de bulunan ve sayıları 50 bin civarı olan vatandaşlarını kurtarmak bahanesiyle askeri bir operasyon planladıklarını, hatta bu görevi gerçekleştirecek askerlerin Güney Kıbrıs'ta bulunan İngiliz üssüne gönderildikleri bilgisini veriyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalar, kendi vatandaşlarını kurtarma girişiminin de ötesinde, adeta bir işgal planını andırır nitelikte.

İşte gazetede yayınlanan o dehşet senaryosu...

Kıbrıs'ta koğuşlanmışlar!
Türk iç savaşına sebep olacak bir girişimle "asilerin" hükümeti ikinci defa devirme girişiminde bulunabilecekleri korkusuyla birlikte, İngiliz birlikleri Türkiye'nin komşusu Kıbrıs'a geçtiler ve gerektiği takdirde ülkede bulunan Britanyalı turistleri kurtarma görevine hazırlanıyorlar.

Acil durum planları hazırlayan savunma yetkilileri ve silah donanmış askerler, Özel Kuvvetler Destek Mangası'yla beraber gözde bölgelere uçarak turistleri ve aileleri evlerinde güven içerisinde tutmak için hazırlar.

Halka ateş serbest!

Yüzlerce jet, helikopter ve öteki uçaklar 50 bin civarı Britanyalı'yı tehlikeden uzaklaşmalarına yardımcı olmak için görevlendirilecekler. Askerler bu operasyona müdahele etmeye kalkışacak "yerel isyancılara" ateş etmekte serbest olacaklar.

Daily Star Sunday'e konuşan önde gelen bir savunma kaynağı: ''Türkiye uçurumun kenarında. Eğer ikinci bir darbe girişimi yaşanırsa iç savaşa dönüşecektir. Eğer böyle olursa büyük ölçekli uluslararası bir kriz yaşanacaktır. Türkiye'de vatandaşları yaşayan ya da tatilde bulunan her ülke onları kurtarmak üzere girişimde bulunacaklardır ve biz oyunun ilerisinde olmaya niyetliyiz,'' sözlerini ifade etti.

Operasyon merkezi Kraliyet Hava Üssü
Kurtarma operasyonunun merkezi Türkiye'ye 100 mil uzaklıktaki Kıbrıs'ın güneybatı sahilinde bulunan Kraliyet Hava Kuvvetleri üssü olacak gibi görünüyor, fakat halihazırda Akdeniz'de bulunan Kraliyet Donanması savaş gemileri, Başbakan Theresa May'in görevlendirmesi halinde harekata dahil olabilirler.

Türkiye'de güvenli bölge oluşturacaklarmış
İngiliz birlikleri Türkiye içerisinde ''güvenli bölgeler'' oluşturacaklar ve havalimanları İngiliz vatandaşlarının havayolu ile ülkeden çıkarılmaları için kullanılacak. Önce pek çoğu Lübnan'a götürülmek üzere SAS komandoları eşliğinde tahliye başlayacak.