Irak hükümeti, ABD'nin gece saatlerinde Suriye sınırında İran destekli milislere yönelik saldırısına dair açıklamalarda bulundu. Buna göre hükümet, ABD'nin Irak-Suriye sınırında bulunan Haşdi Şabi milislerine yönelik gerçekleştirdiği planlı saldırıyı Irak'ın egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle reddettiklerini duyurdu.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, söz konusu olayın Irak’ın egemenliğine bir ihlal olarak görüldüğü ve bunu reddettikleri vurgulandı.

SALDIRIYI ABD DUYURDU

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, "Irak'taki ABD personeline ve tesislerine yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarında bulunan İran destekli milislerin Irak-Suriye sınır bölgesindeki tesisleri hedef alındı." ifadeleri kullanıldı.

Saldırının ABD personelini korumak için 2’nci madde yetkisi uyarınca gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Bu akşamki hava saldırılarından da anlaşılacağı gibi, Başkan Biden ABD personelini korumak için her zaman harekete geçeceğini açıkça belirtmiştir." denildi.