Kabatiye Belediye Başkanı Ahmed Kemil, yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin,Batı Şeria'da Cenin kenti yakınlarındaki Kabatiye beldesinde erken saatlerden itibaren, Ahmed Zekarine, Ahmed Eburrab ve Muhammed Kemil'in evlerini yıkmaya başladığını söyledi. Kemil, askerlerin bir evi tamamen, diğer ikisinin ise duvarlarını yıktığını kaydetti.

İsrail askerleri ile bölge sakinleri arasında çatışma çıktığı belirtildi. İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale ettiği olaylarda, Filistinlilerin askerlere taş ve molotofkokteyliyle karşılık verdiği kaydedildi.

Evleri yıkılan söz konusu gençler, Şubat ayında Doğu Kudüs'te "bıçaklı saldırı" düzenledikleri gerekçesiyle öldürülmüştü.

Öte yandan emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Batı Şeria'da Hamas yetkililerinden Adnan Asfur, Necah Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa eş-Şenar ve oğlunun da aralarında bulunduğu çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Temmuz 2015'te evlerinin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Ali Devabişe bebeğin dayısı Visam Devabişe'nin de bulunduğu kaydedildi.