Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan haberde, yüz tanıma sistemine sahip kapıların, gelecek yıl düzenlenecek Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları gibi büyük organizasyonlar için ülkeye gelmesi beklenen yabancı ziyaretçi akınına karşı kurulacağı belirtildi.

Sistem ile ziyaretçilerin pasaportlarındaki fotoğrafları ile havalimanındaki kapılarda çekilen fotoğraflar karşılaştırılarak güvenliğin arttırılması hedefleniyor. 

6 havalimanında yüz tanıma sistemi

Ülkedeki ilk yüz tanıma sistemli kapılar 2017 yılında Haneda Havalimanı'nda Japonya vatandaşları için kullanıma alınmış, sistem daha sonra 4 havalimanına daha kurulmuştu. 

Yeni uygulamayla bu yıl içinde 6 havalimanında yabancı ziyaretçiler için yüz tanıma sistemi kullanıma başlanacak.

Peki, "Yüz Tanıma Sistemi" nedir?

Yüz Tanıma sisteminde biometrik olarak kişinin yüzü üç boyutlu olarak yüz tanıma teknolojisi ile tanımlanır. Kart okutma sistemi, parmak izi sistemi ve avuç içi izi sistemlere göre temas edilmeden kullanılan bir sistemdir. Kayıp kayıt oranı bu sistemlere göre daha düşük olup mazeretleri diğer sistemlerden daha büyük oranda ortadan kaldırmış olur.

Yüz Tanıma Sistemi, Personel Devam Kontrol Sistemleri, Turnike Geçiş Sistemleri, Kapı Açma Sistemleri gibi alanlarında kullanılır. Turnike Geçiş ve Kapı Açma Sistemlerinde yetkisiz kişilerin geçişlerin engellemek için kullanılır. Yüz Tanıma Sistemleri gelişen teknoloji ile birlikte artık maliyet olarak kartlı ve parmak izli sistemlere de yakın fiyatlarda olduğundan kullanım bu yönde eğilim göstermektedir.

Kaynak: AA