Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde gerçekleşen toplantı üçüncü gününde de sürdürülmekte. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) liderlerinin katıldığı oturumda, garantör ülkeler Türkiye, İngiltere ve Yunanistan’ı ise Dışişleri Bakanları temsil ediyor. Üst düzey yetkililerin katıldığı Kıbrıs konulu 5+1 konferansın bugün son günü.

KONFERANS TAKVİMİ

Konferansın üçüncü günü toplantıları TSİ 11.10'da başladı.

Guterres, toplantının açılış konuşmasını yaptıktan sonra sırasıyla Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab söz alacak.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in başkanlık ettiği konferansın tek oturumda tamamlanması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'ndeki gayriresmi Kıbrıs konferansına, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab heyet başkanları olarak katılıyor.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, konferansın sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenleneceği belirtildi.

Basın toplantısının öğle saatlerinde gerçekleşmesi beklenirken, toplantıya kimlerin katılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

5+1 formatındaki gayriresmi ve basına kapalı Kıbrıs konulu konferans, 27 Nisan'da İsviçre’nin Cenevre kentinde başlamıştı.