İlk önce Kosova Kaçanik daha sonra ise Kosova Prizren’de  binlerce kişilik iftar sofrası kuran Bayrampaşa Belediyesi Bereket Konvoy’u soydaş ve yurttaşlarımıza yalnız olmadıklarını bir kez daha göstermiş oldu.
Bugüne kadar 1.500.000 kişiden fazla soydaş ve yurttaşımızla buluşan Bayrampaşa Belediyesi bu yıl Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Karadağ’ın ardından Kosova’ya ulaştı.
Prizren’deki iftar programına Başkan Atila Aydıner’in yanı sıra Kosova Kamu Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Ateş ile Priştine Başkonsolosu Selen Evcit, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya, belediye başkanları, bölgedeki din adamları ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN AYDINER: Bayrampaşa'nın kardeşliğini Balkanlara taşıyoruz
Programda konuşan Başkan Atila Aydıner, “Balkanlar’daki dindaşlarımızla ve soydaşlarımızla aynı iftar sofrasında âmin demekten mutluluk duyuyoruz. Bizler Bereket Konvoyumuz ile Bayrampaşa’dan Balkanlara dostluğumuzu ve kardeşliğimizi taşıyoruz. Bu projeyi 12 yıldır başarı ile sürdürmenin gururu içinde, Balkan coğrafyasında atalarımızın izini sürüyoruz. İftar sofralarımıza katılan, Balkanlar'da bu güzel atmosferin oluşmasına katkı sunan ve etkinliklerimizi büyük bir beğeni ile yakından takip eden herkese gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Burada sadece Ramazan programları düzenlemiyor,  bölgede aynı zamanda kalıcı eserler de inşa ediyoruz. Kosova Mitroviça’da müftülüğümüzün ve halkımızın katkılarıyla yaptırdığımız İsa Bey Camii bunlardan en önemlisi. Biz Balkanlar’da eserlerimizle ve kültür projelerimizle var olmaya ve Bayrampaşa’nın kardeşliğini Balkanlara taşımaya devam edeceğiz.” dedi.