Venezuela'da ABD destekli Ulusal Meclis'in Başkanı Juan Guaido, geçtiğimiz günlerde kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmişti. Guaido'nun bu kararına başta ABD olmak üzere birçok Avrupa ve Latin Amerika ülkesinden destek gelmişti.

"ELİNİ KANA BULAYACAK HATALAR YAPIYORSUN"

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro,  İspanya'nın La Sexta televizyonuna verdiği demeçte, Guaido'nun kendini devlet başkanı ilan etmesi sonrası gelişen olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Donald Trump'ın karşısında dursanız ona ne derdiniz?" şeklindeki bir soruya Maduro, "Dur, dur Donald Trump. Elini kana bulayacak hatalar yapıyorsun. Onların istediği, darbelerin, kendi boyundurukları altında çalışan ve doğal zenginliklerimizi kullanan hükümetlerin olduğu 20. yüzyıla dönmek. Bu imkansız. Latin Amerika ve Karayipler ABD'nin arka bahçesi olamaz."cevabını verdi.

"KİMSE BİZE ULTİMATOM VEREMEZ"

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden İspanya, Fransa, Almanya, Belçika, Portekiz, Hollanda ve İngiltere'nin "8 gün içerisinde seçim olmazsa Juan Guaido geçici devlet başkanı olarak tanıyacağız" yönündeki tehditlerini de değerlendiren Maduro, "Hiç kimsenin ültimatomunu kabul etmiyoruz. Bu benim AB'ye, 'Katalonya Cumhuriyetini tanımak için size 7 gün veriyorum yoksa önlemler alacağım' dememe benzer. Uluslararası politika ültimatomlara dayanamaz." ifadelerini kullandı.

"BARIŞIN SAVAŞÇISIYIZ"

Öte yandan Maduro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD'nin darbe girişimine teslim olmayan ve ülkemizin barış ve egemenliğini savunmak için karar veren insan büyük bir konsantrasyon içinde. Böyle sevgi ve bağımlılık için teşekkürler Venezuela halkı. Biz, barışın savaşçısıyız" ifadelerini kullandı.