Nijerya'nın başkenti Abuja'da organize edilen "Dostluk ve Darbeyi Kınama Yürüyüşü"nden sonra AA muhabirine açıklama yapan Çakıl, "Nijeryalılar Yenikapı'da düzenlenen mitingden çok etkilendiler. Resmi makamlardaki üst düzey Nijeryalı bürokratlar dahi Yenikapı'daki manzara karşısında hayretlerini gizleyemedi." ifadesini kullandı.

Büyükelçi Çakıl, yürüyüşün sonunda yaptığı konuşmada da Türk halkının darbe girişimini önlediğini vurgulayarak, Nijerya'daki Türk toplumuna, "Türkiye'deki abileriniz, anneleriniz, ablalarınız, babalarınız bu darbeyi önledi. Sizlere teşekkür ediyorum." sözleriyle seslendi.
Erdoğan uyardı, Yunanistan Başbakanı tatilini yarıda kesti! 

Nijeryalılara, başarısız darbe girişimine karşı verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini ileten Hakan Çakıl, Nijeryalı resmi ve sivil makamların darbeye karşı tam destek vermeyi sürdürdüğünü de belirtti.

"Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijeryalılar tarafından çok seviliyor"
Çakıl, Nijeryalıların Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgisine de değinerek, "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijeryalılar tarafından çok seviliyor." dedi.

Büyükelçi Çakıl, Türkiye'de farklı ülkelerden insanlara karşı ırkçılık yapılmamasının da bu sevgiyi arttırdığını, geçen yılın verilerine göre yaklaşık 6 bin 500 Nijeryalıya Türkiye vizesi verdiklerini, e-vize uygulamasıyla bu rakamın 20 binin üzerine çıktığına dikkati çekti.

Afrika'nın en büyük ülkelerinden Nijerya'da, Türkler ve Nijeryalılar tarafından darbe girişimine karşı Türkiye'ye destek yürüyüşü düzenlendi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) organize ettiği yürüyüşe, Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hakan Çakıl, MÜSİAD'ın Nijerya temsilcisi Hüseyin Öztunç, Nijerya'da yaşayan Türkler ve Nijeryalılar katıldı.

Abuja'da bulunan Uluslararası Konferans Merkezi'nden başlayan yürüyüş, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği'nde son buldu.