Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, ülkesinin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nden (OECD) Panama'yı "vergi cenneti" listesindeki ülkeler arasına almasını isteyeceğini bildirdi.

Europe 1 radyo kanalına konuşan Fransız bakan, ülkesinin Panama’yı "vergi cenneti" listesindeki ülkeler arasına alma kararına atıfta bulunarak, aynı yönde bir kararın OECD bünyesinde de alınmasını arzu ettiklerini belirtti. Sapin,"OECD’den, Fransa örneğini izlemelerini talep edeceğim." dedi.

Fransız bakan, Panama belgelerinin sızmasıyla zan altındaki Societe Generale Bankası yönetiminden de aracı hukuk şirketi firmasıyla kurdurduğu iddia edilen off-shore şirketler hakkındaki bütün bilgileri kamuoyu ile paylaşmasını istedi.

Sapin, dün yaptığı açıklamada, "Panama belgeleri"nden çıkan skandalın ardından Fransa’nın bu ülkeyi, "finans alanında iş birliği yapmayan devletler ve topraklar" listesine alacağını duyurmuştu.

Meclis genel kurulunda konu ile ilgili bir konuşma yapan Sapin, Panama’da yasa dışı işler yapan Fransız vatandaşlarının ve şirketlerin, bu durumun sonuçlarına katlanacağı uyarısında bulunmuştu.