Esed rejiminin Rus hava desteği ile DAEŞ’ten geri aldığı Suriye’deki antik kent Palmira’da, Rus senfoni orkestrası, şef Valery Gergiev yönetiminde bir klasik müzik konseri verdi.



RUSYA GÖZ BOYADI

Gergiev ‘Palmira için dua’ adlı konserde St Petersburg’tan Mariinsky Senfoni Orkestrası’nı yönetti. Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleşen konseri Rus askerleri de izledi. Rusya, terör örgütünün toplu infazlar gerçekleştirdiği açık hava tiyatrosunda organize ettiği konserle hesapta dünyaya ‘medeniyeti, tarihi kurtardık. Her şey değişti’ mesajı verdi! Palmira’da bunlar olurken diğer yandan Halep’te de ateşkes ihlalleri ve sivil kıyımı hız kesmedi. 



HALEP'TE İSE KATLİAM SÜRÜYOR


Antik kentte ‘klasik müzik’ icra eden Moskova yönetimi, müttefiki Esad rejimi ile birlikte Halep’te ‘savaş filmlerinden kesitler’ sunmaya devam etti. Eli kanlı diktatör Esad ile birlikte Suriye’de sivil yerleşim alanlarını, hastaneleri ve okulları hedef alan; alınan ateşkes kararlarını her seferinde bozan ve muhaliflerin kontrol ettiği şehirleri savaş filmlerinden beter hale sokan Rus lider Putin video bağlantısıyla konserdeki izleyicilere seslendi. Rus lider, tam bir ‘halkla ilişkiler’ çabası olan konser organizasyonunu ve ‘askerlerinin cesaretini’ övdü.

Esad rejiminin DAEŞ’ten önce kimi tarihi eserleri Şam’a kaçırdığı biliniyor.