Mobilya, ev aletleri ve mutfak eşyaları üretip satan çok uluslu İsveçli firma IKEA, internet üzerinden satışa sunduğu su şişelerinin adını “Cristiano” olarak belirledi. Ronaldo EURO 2020 maçı öncesinde gerçekleşen bir basın toplantısında Coca Cola şişesini kaldırıp “Su için” demişti.

Dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, Portekiz-Macaristan maçı öncesindeki basın toplantısında yaptığı hareketiyle gündem olmuştu.

“SADECE SU İÇMEK İÇİN KULLANILABİLİR”

IKEA Kanada'nın Instagram hesabından yapılan paylaşıma göre satılan şişelerden birine “Cristiano” adı verildi. Ürünün açıklamasında da “sadece su içmek için tekrar kullanılabilir şişe” ifadeleri kullanıldı.

Cristiano isimli su şişesi 1.99 Amerikan Doları (17.40 TL) etiketiyle satışa sunuldu.

Portekizli futbolcu Ronaldo'nun EURO 2020'de Macaristan karşılaşması öncesi basın toplantısında masadaki Coca Cola şişelerini kaldırıp "Su için" diyerek elindeki su şişesini göstermesi, İsveç merkezli mobilya devi IKEA'ya ilham verdi.

PAZARLAMA TAKTİĞİ

IKEA daha önce de ABD'li senatör Bernie Sanders'ın yeni başkan Joe Biden'ın yemin töreninde yün eldivenleriyle bir köşede bacak bacak üstüne atarak oturduğu halini pazarlama tekniği olarak kullanmıştı.