Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm’in Başkanı Zarina Doguzova, yakın bir zamanda Rus turistlerin Türkiye’ye gidebilmeleri için gereken iznin, Rusya Federasyonu tarafından verilmesini beklediklerini dile getirdi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında gazetecilere demeç veren Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova, Kovid-19 pandemisi nedeniyle Türkiye’ye yapılan uçuşlara getirilen sınırlandırmanın kaldırılmasını ve Türkiye’nin Rus turistlere açılmasını beklediklerini belirtti.

“TÜRKİYE POPÜLER DIŞ TURİZM NOKTALARINDAN”

Doguzova, “En popüler dış turizm destinasyonlarından biri olan Türkiye’ye uçuşların kısıtlanması insanlar ve sektör için büyük sorunlar oluşturuyor. Buradaki temel sorun, uçuşlara kısıtlama getirilmeden önce, tur için paranın bir kısmı veya tamamını ödeyen insanlara tur operatörlerinin borçlu kalmasıdır. Bu durumu yakından izliyoruz ve yakın zamanda Türk meslektaşlarımızın karşılaştığı durumun düzeleceğini, uçuşların yeniden başlayacağını ve tur operatörlerinin turistlere karşı tüm yükümlülüklerini yerine getireceklerini umuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Doguzova ayrıca, tur operatörlerinin turistlere olan borcunun geçen yıldan bu yana 6 kat azalarak, 44 milyar rubleden 7 milyar rubleye düştüğünü vurguladı.

Rusya, Kovid-19 pandemisinden korunmak için alınan tedbirler kapsamında 15 Nisan'dan itibaren Türkiye ve Tanzanya ile uçuşları askıya almıştı. Koronavirüsle Mücadele Merkezi mayıs ayı sonunda yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yapılan uçuşlarda sınırlandırmanın 21 Hazirana kadar uzatıldığını duyurmuştu.