2011-2014 tarihleri arasında NATO Kara Komutanlığı Komutan Yardımcısı olarak görev yapan Emekli İngiliz General Richard Shirreff, NATO ile Rusya arasında bir yıl içinde nükleer savaş çıkabileceğini öne sürdü.

"SAVUNMA KAPASİTESİ ARTARSA..."

Independent gazetesinde yer alan habere göre, 2011-2014 tarihleri arasında NATO Kara Komutanlığı Komutan Yardımcısı olarak görev yapan Shirreff, NATO'nun Baltık ülkelerindeki savunma kapasitesini artırmaması durumunda nükleer savaş riski bulunduğunu ifade etti.

Shirreff, Rusya'nın savunma kapasitesinin tüm hususlarında nükleer düşünceyi geliştirdiği için muhtemel bir savaşın nükleer savaş olacağını vurguladı.

BALTIK ÜLKELERİ UYARISI

Rusya'nın, Baltık ülkelerindeki Rusça konuşan halkı korumak amacıyla saldırı gerçekleştirebileceğini iddia eden Shirreff, "Estonya, Litvanya ve Letonya'ya saldırı ihtimali ciddi boyutta. Batı, muhtemel bir felaketin önüne geçmeli" dedi.

Bu hafta "2017: Rusya ile savaş" adlı kitabı çıkan Shirreff, kitaptaki olayların hayali olduğunu ancak gerçekleşme olasılığı bulunduğunu belirtiyor.


Kaynak: Haber7