Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Abbut Cuğani, Cerablus'u terör örgütü DAEŞ'ten temizleyen Türkiye'ye minnettar olduklarını söyledi.



Cuğani, yaptığı açıklamada, PYD ve DAEŞ'in Esed rejiminin piyonları olduğunu belirterek, terör örgütlerinin Suriye halkına zulmettiğini ifade etti.

Arap ve Türkmenlerin yaşadığı Cerablus ve bölgenin Türkiye tarafından terör örgütlerinden temizlenmesinin kendilerine evlerine dönüş kapısını açtığını vurgulayan Cuğani, şöyle konuştu:

"Terör örgütü PKK'nın ve Suriye'deki kolu PYD insan organ ticareti için Arap çocuklarını kaçırmaya başladı. Oralarda zulümler yaptı, bu zulümlerin artık bitmesini istiyoruz. Mazlum Suriye halkının yanında durmak ve destek vermek için Türkiye bölgede operasyon başlattı. Bizim bölgemizi işgalcilerden kurtarmak için Türkiye ile iş birliği yapmaya varız. Türkiye halkına ve hükümetine bize sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. Zalim Esed rejiminin iddia ettiği gibi Türkiye topraklarımızı işgal için gelmedi, tam tersi zalimlere karşı bize yardım etmek için Suriye'ye girdi."

Cuğani, bundan sonra da Türkiye'nin desteğiyle tüm ülkeyi zalimlerden temizlemek istediklerini vurgulayarak, zaferin Suriye halkının olacağını kaydetti.