Suudi Arabistan, koronavirüs (Kovid-19) sağını nedeniyle geçen sene yasakladığı yurt dışından gerçekleşecek hac ziyaretlerini bu yılda yasaklama konusunda değerlendirmeye aldı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınında yeni ve daha ölümcül varyantların ortaya çıkmasıyla, Suudi Arabistan'da her sene olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı'nda gerçekleştirilecek hac ziyaretlerinin geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da yurt dışından ibadetlerini yerine getirmek için ülkeye gelmek isteyen Müslümanlara kapatılması gündemde.

Suudi Arabistan'da yurt dışından gerçekleşecek hac ziyaretleri bu yıl da yasaklanabilir.

KONU NETLİK KAZANMIŞ DEĞİL

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yurt dışından gerçekleştirilecek hac ziyaretlerini bu sene de yasaklamayı değerlendiriyor.

Konuya ilişkin Reuters'a konuşan 2 kaynak, muhtemel yasak ile ilgili tartışmaların devam ettiğini, ancak bir karara henüz varılamadığını bildirdi.

SUUDİ VATANDAŞLAR DA KISITLAMAYA MARUZ KALACAK

Öte yandan, kısıtlama kararının sadece yurt dışından gelecek olan hacıları değil, Suudi Arabistan vatandaşlarının bir kısmını da kapsayabileceği belirtildi. Kaynaklar, ülke vatandaşları için düşünülen kısıtlamalardan birinin de yaş sınırlaması olduğunu dile getirdi.

Salgın öncesi her yıl Müslümanlar tarafından gerçekleştirilen hac ibadetine yurt dışından 2,5 milyonu aşkın Müslüman katılırken, bu seyahatlerin Suudi Arabistan ekonomisine yılda 12 milyar dolar katkı sağladığı ifade ediliyor.