Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) 12. Taraflar Konferansı (COP 12) Dönem Başkanı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçen yıl hayata geçirilen Ankara Girişimi çerçevesinde düzenlenecek "Afrika Kuraklık Konferansı"nda, kuraklık ve erken uyarı si̇stemi̇ strateji̇si̇nin beli̇rlenmesine destek vereceklerini bildirdi.

Bakan Eroğlu, yaptığı açıklamada, Ankara Girişimi kapsamında "Afrika Kuraklık Stratejisi" konulu konferansın Türkiye, Namibya ve UNCCD'ye taraf ülkelerin iş birliğiyle gerçekleştirileceğini söyledi.
Başbakan'dan askerlik süresi açıklaması 

Konferansın 15 Ağustos'ta Namibya'da başlayacağını belirten Eroğlu, "Bakanlığımız, Afrika Kuraklık Konferansı'nın düzenlenmesine Ankara Girişimi vasıtasıyla destek vermektedir. Konferansta, kuraklık ve erken uyarı sistemi stratejisi belirlenecek. Bu strateji COP13'de sunulacak." ifadesini kullandı.

Konferansla, ülkelerin kuraklığa dayanıklılığı konusuna dikkat çekilmesi, ihtiyaçların belirlenmesinin yanı sıra kısa ve uzun vadeli iyi uygulamaların tespitinin hedeflendiğini dile getiren Eroğlu, ayrıca kuraklığı azaltma ve adaptasyon yöntemlerini belirlemek için Afrika ülkelerini teşvik etmenin amaçlandığını bildirdi.

Bakan Eroğlu, konferansa ilişkin şunları kaydetti:

"Konferansta ülkemizden de üç bildiri, ana temalar altına sunulacak. Konferans sonucunda tabii kaynakların sürdürülebilir biçimde kullanımı ve yönetimini esas alan, kuraklığa dayanıklı toplumların oluşturulmasını hedefleyen Ulusal Entegre Kuraklık Politikaları belirlenecek. Kuraklık yönetimi üzerine oluşturulmuş veya oluşturulacak ulusal politikaların iyileştirilmesi ile geliştirilmesi konusunda ortaklık ve iş birliğinin artırılması da amaçlanıyor."

Konferansa 52 Afrika ülkesinin katılacağını belirten Eroğlu, konferansın son günü 19 Ağustos'ta ortak deklarasyon yayınlanacağını ifade etti.