Fransa’nın doğusundaki Strazburg kentinde, Yahudi inançlarına uygun olan “koşer” yemekleri satan iki restoranın siparişlerini getirmeyi reddeden 19 yaşındaki Cezayir asıllı kurye hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezasını çektikten sonra ise vizesi iptal edilerek sınır dışı edildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Fransa'da Yahudilere dağıtım yapmayı reddettiği için hapis cezasını çektikten sonra sınır dışı edilen Cezayir asıllı genç kurye, ocak ayında "dini ayırımcılık” suçundan 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Söz verdiğim gibi, Yahudi müşterilere hizmet sunmayı reddeden kurye hapis cezasını çektikten sonra sınır dışı edildi." ifadesini kullandı.

Deliveroo isimli gıda dağıtım şirketinde kurye olarak çalışan genç, duruşmalarda lokantaların siparişlerini "Yahudi mutfağı" olduğu gerekçesiyle iptal ettiğini itiraf etmişti.

Restoran sahiplerinden birisi duruşmada verdiği ifadede, “Bu genç, iptali yapmadan önce bize Musevilere hizmet vermiyorum ifadesini kullandı." demişti.