Yemen'de Birleşmiş Milletler'in (BM) çağrısı üzerine gece yarısından sonra yürürlüğe giren ateşkesin ülkenin çeşitli kentlerinde ihlal edildiği ve Husilerin Taiz ilinde düzenlediği saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Taiz'deki Askeri Meclis'ten yapılan yazılı açıklamada, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin, yürürlüğe girdiği ilk saatlerden itibaren ateşkesi bütün cephelerde ihlal ettiği, amaçlarının ateşkes ortamını kullanarak daha fazla kazanç elde etmek olduğu belirtildi.

Askeri Meclis ve meşru yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG), operasyon odasının daha ateşkesin yürürlüğe girdiği ilk saatlerde askeri hedeflere yönelik 25'ten fazla ihlal tespit ettiğini açıkladı. Sivillerin de hedef alındığının kaydedildiği açıklamada, söz konusu ihlallere rağmen, ordu ve HDG'nin ateşkese bağlı kaldığı ancak savunma ve karşılık verme hakkının saklı olduğu ifade edildi.

Taiz'de 2 kişi hayatını kaybetti

Er-Ravda Hastanesi sağlık kaynakları da Husilerin topçu saldırıları sonucu Taiz'in El-Biarara bölgesinde 1 sivil, Usayfira bölgesinde ise 1 HDG mensubu olmak üzere 2 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.