Okinawa cephesi de, Sakar Willie için gayet güzel başladı. Burada başlıca görevleri filoyu hem denizaltılara karşı korumak, hem kıyı atış desteği vermek, hem de ve en önemlisi, kamikaze uçaklarını savuşturmaktı.

Ancak sakarlıklar burada da yakalarını bırakmadı ve Japon kamikazelerini vurmaya çalışan Willie Dee, yanlışlıkla o sırada kendi görev gücünden bir başka muhrip olan USS Luce’yu vurdu. Ancak bu kazaya rağmen yine de kamikaze uçaklarını defetmeyi başarmışlardı.

ABD donanmasında intihar saldırısı yapılacak en son gemi Willie Dee idi. Fakat kendileri için büyük bir nimet olan bu savaş gemisinin peşine düşmüşlerdi. Bilseler ki ABD donanmasına Japon gemilerinden daha fazla zarar vermiş elbette bu gemiye saldırmazlardı.

Okinawa’da gayet başarılı bir hava savunma savaşını gösteren Willie Dee, 6 Japon kamikaze uçağı düşürmüştür. Ancak bunların yanında kendi cephesindeki 3 Amerikan uçağı da düşürmeyi başarmıştır. O tarihlerde kendi uçağını düşürmek, o savaşta sık görülen kazalardan birisiydi.

Sakar Willie’nin düşürdüğü 6 kamikaze uçağının sonuncusu, aynı zamanda bu baş belası geminin de sonu olmuştu. 10 Haziran 1945 günü sabahı bir Japon Val bombardıman uçağı, kamikaze görevi için hızla Sakar Willie’ye doğru çarpmak üzere alçalmıştı. Sancak tarafından gelen bu uçağın kendisine çarpmasını engellemek için Muhrip hemen dümenini iskeleye çevirip kurtulma manevrası yapmıştı.

Kamikaze vuruş için dalan Japon uçağı, başarısız kalmış ıskalayarak suya çakılmıştı. Fakat Sakar Willie’nin sonraki manevrası akıl dışı ve inanılmaz derecede saçmaydı. Sonuçta kendi şanına yakışır bir şekilde geminin batması ile sonuçlanacaktı. Çünkü suda batıp derinlere dalan uçağın üstüne doğru gitmişti.

Hızı sebebiyle suya çarptıktan sonra da suda batarak dibe sürüklenen Japon uçağının taşıdığı tek bomba, Sakar Willie’nin tam da altındayken gemiye çarparak patlamıştı. Su altında gerçekleşen bu patlama sebebiyle gövdesinde dev bir delik oluşan Willie Dee, tam 3 saat direnmeye ve batmamaya çalışmıştı.

Fakat bütün çabalar boşa gitmişti ve mürettebat gemiyi batmaktan kurtaramamıştı. Sonunda komutan “gemiyi terk” emrini verdi. Bu emirden sadece 12 dakika sonra Sakar Willie, sancak tarafına yatarak batmaya başladı. İşte inanılmaz derecede kazaları ile efsane olan William D. Porter’ın son fotoğrafı; suyun altında dikine batarken görülen burun kısmı olmuştu.

İlginç olan ve bu gemiyle dalga geçenlerin görmezden geldiği bir husus vardır ve o da şudur ki; tüm bu olaylı kariyeri boyunca, bu gemi, sadece ve sadece tek bir denizci kaybetmiştir. O denizci de, bir ölü dalganın çarpması ile denize sürüklenmiştir.

Willie Dee’nin batışı esnasında da kimse ölmemiş ve bu ilginç muhrip kendi mürettebatına kariyeri boyunca güvenli bir yuva olmuştur. Fakat diğer dost gemiler için tam bir baş belasıdır.

Bu geminin kazalarla dolu maceraları bir efsane olarak başını alıp yürümüş ve günümüze kadar bir komedi malzemesi olmuştur. Texas’ta yani Güneyli bir eyalette inşa edildiği için, özellikle Okinawa’da ki seferi sırasında bu gemiyi gören diğer ABD gemileri; sanki teslim olurcasına ellerini havaya kaldırarak Kuzey-Güney arasında geçen Amerikan İç Savaşı’na gönderme yaparak; “Ateş etmeyin! Biz Cumhuriyetçilerdeniz” diye bağırır ve eğlenirlerdi.

Biz de bayram sonrası bir parça eğlenip gülelim istedim, vesselam…