EKPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından atanmak için heyecanla bekleyen adaylar kura başvurularında bulunuştu. EKPSS/KURA İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu’na göre atama bekleyen binlerce engelli memur adayı 13-19 Ocak tarihleri arasında tercihlerini yapmıştı. Şimdi gözler kura sonuçlarına çevrildi. Peki, Engelli kura çekimi 2021 ne zaman? EKPSS/Kura 2021 yılı memur atama kura sonuçları açıklandı mı?

ENGELLİ KURA ÇEKİMİ 2021 NE ZAMAN? EKPSS/KURA 2021 YILI MEMUR ATAMA KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Adayların heyecanla beklediği engelli kura çekimi sonuçları açıklandı. Paylaştığımız linkler üzerinden sonuçlarınızı öğrenbilirsiniz.

Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçları

Sınav Sonucu ile Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

KILAVUZ

EKPSS MEMUR ATAMA BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun Bakanlığın resmi internet sitesi olan “https://www.ailevecalisma.gov.tr” adresinden yapılacak. EKPSS memur atama tercihleri başvurusu ise “www.turkiye.gov.tr” adresi üzerinden yapılacak.

Ayrıca Bakan Selçuk açıklamasında, bu ay içinde şehit yakını ve gazilerin de kamuya yerleştirmesinin yapılacağını kaydetti.

2021 ENGELLİ MEMUR ALIMI AÇIK KADRO SAYISI BELLİ OLDU MU?

2021’de engelli memur atama sayısı ne kadar olacak sorusu uzun zamandır adayların gündeminde. Yeni Ekonomi Programı öncesinde yapılan açıklamalarda kamuya 6 bin engelli memur alınacağı bilgisi paylaşılmıştı. Bakan Selçuk son yaptığı açıklamasında 1093 engelli memur alınacağını bildirdi. Öte yandan Bakan Selçuk’un geçtiğimiz Aralık ayında yaptığı açıklamaya göre engelli memur atamalarının 2021 yılında devam edeceği öngörülüyor. Engelli memur alımı açık kadro sayısına ilişkin açıklamalar geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.