Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenineEsenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Cuma Bayat, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Bölüm Başkanları ve Öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda veli katılım sağladı.
“Bu yıl 665 öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz”
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Cuma Bayat, “Ekim 2013’de 295 öğrenci ile başladığımız üniversitemizde, bugün 665 öğrencimizi mezun etmenin mutluğunu yaşıyoruz. Açıldığı günden bu yana üniversitemizden desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na desteklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. 
Erdoğan'dan Avrupa'ya mesaj! 

Yeni atılacağınız bu hayatta yolunuzun açık olmasını diliyorum”
Rektör Bayat ardından İstanbul Esenyurt Üniversitesi ikinci mezuniyet törenin de konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bugün üniversitemizin ikinci mezuniyet törenini gerçekleştirmenin heyecanını öğrencilerimizle birlikte yaşıyoruz.Hükümetimizin sizler vedaha güzel yarınlarımız için ülkemizin dört bir yanına yaptığı hizmeti bizde ilçemize vermeye devam ediyoruz.
Değerli öğrencilerim sizlerin ileride çok iyi makamlara geleceğinizi biliyorum. Sizlere yeni atılacağınız bu hayatta yolunuzun açık olmasını diliyor, ilçemiz ve ülkemiz adına başarılarınızın devamı temenni ediyorum”dedi. 
Kaybettikleri köyleri geri aldılar! 

Hayat sizler için yeni başlıyor
Son olarak kürsüye gelen Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, “Mezun olmakla hayat bitmiyor, hayat sizler için yeni başlıyor. Bu yeni başlangıcınızda hedeflerini hep yüksek tutmalısınız. Biliyorum siz gençlerimizin başarılarıyla birlikte ülkemiz çok daha fazla gelişecek ve güçlenecektir. Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.
2015-2016 Eğitim öğretim yılında Esenyurt Üniversiteni başarıyla bitiren ve ilk üçe girmeyi hak kazanan öğrencilere Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Üniversite Rektörü Cuma Bayat ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, diploma ve ödüllerini verdi.
Mezuniyet yeminin edilmesinin ardından kepler havaya atıldı ve bu yıl üçüncü senesine giren İstanbul Esenyurt Üniversitesi 665 öğrencisini daha mezun etti.
AB'den Rusya'yı üzecek haber!