“HAFIZ DA OLUN, BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ DE…”

Küçükçekmece’de hizmet veren Kur’an Kursu öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen söyleşide, öğrencilere gelecekle ilgili planlarını soran Gülser Ateş, “Kur’an-ı Kerim’i de okuyun. Hafız da olun. Ancak önce anne babanıza ve topluma hayırlı evlatlar olun. İçinizden bilgisayar mühendisleri de çıksın. Bu Muhammed (SAV) ümmetini ayağa kaldıracak teknolojiyi de bilmek zorundasınız” sözleriyle seslendi.

“GENÇLER ATALET HASTALIĞINA TUTULDU”

Gençlerin üzerinde atalet hali olduğunu söyleyen Gülser Ateş, şöyle konuştu: “ Atalet hastalığı yani eylemsizlik halidir. Bu kişiler, ne istediğini bilir ama yapmaz, üzerine ölü toprağı serpilmiş gibidir. Şimdi hepimiz bir kara kutunun eline kaldık. Kontrol edemediğiniz internet elimizde. Bunların hepsi CIA oyunlarıdır. Herkesin ne yaptığını sosyal sitelerden takip ediyorlar. İnternet bağımlısı olmayın.”

“SEVDİĞİNİZE ZARAR VERİYORSANIZ, O AŞK DEĞİL TAKINTIDIR”

Ateş, öğrencilere Türk toplumunda kadının ve annenin öneminden bahsederek, “ İleride mutlaka gönlünüze bir aşk düşecektir. Ama evlenmek için nasıl ki, tertemiz bir kız hayal ediyorsanız, siz de gönlünüzdekine zarar vermeyin. Anneniz, kız kardeşinizi düşünün. Onlara bir zarar gelsin istemiyorsunuz değil mi? Sevdiğiniz, insana da zarar vermeyin. Birbirinizi yıpratıyorsanız, o aşk değil, takıntıdır. Seven, sevdiğine zarar veremez” diye konuştu.
Gülser Ateş, söyleşide şiirlerini de seslendirdi.