Bayburt’ta, bayat ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek  için kendi imkanları ile çalışmaya başlayan Serkan Köse, topladığı bayat ekmekleri kışın yiyecek bulamayan ve bulmakta  zorluk çeken hayvanlar için tabiata bırakıyor.
Serkan kardeşimiz, çöpe atılmış 6 adet büyük ekmeği görünce çok üzülmüş ve bu çalışmaya başlamış. Bir yıldır da bu işi severek yapıyor.
İlk önce bir kova alarak Bayburt’un işlek caddelerinden birine yerleştirmiş. Duyarlı vatandaşlarda ekmekleri bu kovaya attıklarını belirten Serkan, kovadaki ekmekleri alarak tabiattaki aç hayvanlara götürüp bırakıyor.
Serkan, bir kova ile başladığı bu işe duyarlı vatandaşlar sayesinde bunu yaygınlaştırmış.Vatandaşlar, gerek sosyal medya üzerinden mesajlar yazarak, gerekse de telefonla Serkan’a ulaşıp; ‘’ Bizim mahalleye de bizim kapının önüne de bir tane ekmek kovası koyabilir misin ? ‘’ şeklinde isteklerini bildirdiler. Serkan’da elinden geldiğince kovaları istenilen yerlere koymaya çalıştı. Şehrin 30 farklı noktasına ekmek toplama kovası yerleştirdi. Bunu kendi imkanları ile yapmaya çalıştı. Kendisini kutluyoruz.Bakın kendisi bu hayırlı olayı nasıl izah ediyor.’’ Aylık olarak kovalardan 2 bucuk tona yakın ekmek topluyorum. Tabii ki Bayburt’ta çöpe giden israf edilen ekmeklerin tamamı bu değil. Benim amacım böyle bir çalışmayla Bayburt halkına farkındalık kazandırmak ve çöpe giden ekmeklerin israfını önlemektir.’’
Şimdi; Bayburt’taki ekmek israfının tamamını halletmiş değil bunu kendisi de söylüyor. Durum çok vahim. Siz bunun birde İstanbul için düşünürseniz durumun vahameti ortaya çıkar.
Neden bu kadar savrulduk? Yaşlılar bilir, karne ile ekmek alınıyordu bu ülkede. Şimdi her şey bollaştı diye bu kadar israf reva mı ? Ne oldu bize? Suriye’deki ve dahi Afrika’daki açlıkla mücadele eden insanları düşünelim bir an için. Neden dostlar fazla ekmek alıyoruz ? Çok şükür savaş yok. Peki bu telaş veya daha kötüsü bu açgözlülük niye ? Biz böyle değildik. Ne  oldu bize ? Evet bir şeyler oldu. Ama yavaş yavaş oldu. Hani biz hasta yatağımızdan kalktıkta Yeni Türkiye’yi inşa ediyorduk.
Bunları aşacağız inşaAllah. Bu geçici bir hastalık. Bunun da hakkından geliriz biz. Yeter ki kendimize gelelim. Bunlar ufak görünse de çok önemli meseleler. Yola devam ederken ufak tefek sıkıntılar olacak tabi. Ama kurtuluşu yok. Bunların hakkından geleceğiz.