Konut kredisi hesaplama işlemleri vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Hem kamu hem de özel bankalar uzun süredir 0.99 konut kredisi faizi veriyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ev sahibi olmak isteyenlere geçtiğimiz hafta yeni bir müjde verdi. Albayrak bazı bankalarının sıfır konutta faizi 0.99'dan 0.79'a indireceğini açıkladı.0.79 konut kredisi hangi bankalarda? sorusunun yanıtı ve konut kredisi hesaplama işlemleri haberimizde..

KONUT KREDİSİ 0.79'A DÜŞTÜ MÜ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2019 yılının son çeyreğinde yüzde 5'lik büyüme patikasına ulaşacağımızı öncü rakamlar gösteriyor. Kamu bankaları esnaf ve tarımsal kredi faizlerini yüzde 12'den 9'a düşürdü" dedi.

ÖZEL BANKALAR HIZLANACAK

Gayrimenkul, konut sektörü önemli. Özellikle bu noktada iyileşmeleri vatandaşlara hemen yapmamız lazım” dedi. Ekonomide sağlanan iyileşmelerin yansımalarının süreceğine vurgu yapan Albayrak, şunları söyledi: “Her iyileşmede bunu topluma yansıtmaya devam edeceğiz. Gerek inşaat gerek yan sektörler bu manadaki maliyetler faizler daha da düşecek. Kamu bankaları bunun öncülüğünü yapıyor. Piyasadaki diğer bankalar da yavaş yavaş geliyor. Biraz fazla yavaş geliyorlar ama 2020 yılında onlar da hızlanacak.”

2019 KONUT KREDİSİ FAİZLERİ NASILDI?

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI 

Konut kredisi: 0.99 ( Ziraat Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor.)

ZİRAAT BANKASI KREDİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99 ( Vakıfbank anlaşmalı konut projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır.)

VAKIFBANK KREDİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HALKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99 (  Halkbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor. )

HALKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AKBANK KONUT KREDİSİ FAİZİ 

Akbank, konut kredisinde faiz oranını tüm vadelerde ve herhangi bir tutar sınırı olmaksızın yüzde yüzde 0,99'a indirdi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank tüm vade ve tutarlarda aylık yüzde 0,99'luk avantajlı faiz oranıyla, müşterilerin talep ve tercihlerine göre uygun ödeme seçenekleri de sunuyor.

AKBANK KONUT KREDİSİ İÇİN TIKLAYINIZ