BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen reform çalışmaları, finansal istikrarın sağlanması ve yatırım ortamının iyileştirilmesine dönük hamlelerle Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası süreçte lider ülkeler arasında yer alacağına inandığını bildirdi.

Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2020 yılı büyüme verilerini değerlendirdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgının toplumsal ve ekonomik bakımdan ağır tahribata yol açtığına işaret eden Burkay, firmaların son 100 yılın en büyük ekonomik kriziyle mücadele etmek zorunda kaldığını, bu zor dönemde bile ekonomi yönetiminin sunduğu proaktif desteklerin ve reel sektörün dinamizminin büyüme rakamlarına yansıdığını vurguladı.

Reel sektörün artan motivasyonu ve küresel konjonktürün Türkiye'nin dünya ile rekabette güçlü bir pozisyon oluşturabileceğini belirten Burkay, 2020'nin pozitif büyüme performansıyla aynı zamanda finansal kırılganlıkların arttığı, faiz ve enflasyonun yatırım iklimi için risk teşkil ettiği bir yıl olduğu görüşünü aktardı.

İbrahim Burkay, şunları kaydetti:

"Reel sektörümüzün dinamik yapısı ve ekonomi yönetimimizin sunduğu desteklerle Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasındaki yerini aldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen reform çalışmalarıyla birlikte, finansal istikrarın sağlanması ve yatırım ortamının iyileştirilmesine dönük hamlelerle ülkemizin, yeni normalin lider ülkeleri arasında yer alacağına inanıyorum. Finansal istikrarın sağlanmasıyla yatırım iştahı yeniden artacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hukuk, demokrasi ve ekonomi alanında gerçekleştirilecek reformlar ve hizmet sektörümüzün faaliyetlerine yeniden başlamasıyla refah seviyemizi geliştirecek çok daha güçlü ve sürdürülebilir bir büyüme hamlesi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu noktada reel sektörümüze sunulan desteklerin sürdürülmesi de büyük önem taşıyor."