Ama burada önemli olan mermerin rengi ve üzerinde bulunan motifi olmaktadır. Bu durum genel görünümü etkilediği gibi, uzun ömürlü olması da kaliteli bir mermer ile mümkün olur. Mermer yapısı itibari ile dünyanın en sağlam kayaları arasında yer almaktadır. Bulunan mermer rezervlerinde uzun uğraşlar ile çıkarılan mermerler, işlenerek bizim kullanımımıza uygun hale geliyor. İşte bu durum da erkekleri ilgilendiren önemli kısım olmaktadır. Sürekli masraf yapmayı hiçbir erkek istemeyeceği için, almış olduğu malzemenin kaliteli olması ve kalitesinin yanında, uzun yıllar hiçbir sorun ile karşılaşmak istemesi, en doğal hakkıdır. Kadınları ilgilendiren bir diğer ve en hassas nokta ise tabii ki temizliği olup, aşağıda ondan da bahsederek, içinizi rahatlatacağız.

Mermer İle Dekorasyonun Keyfini Yaşayın

Evinizi en iyi şekilde dekor etmek için mermer tercih ediyorsanız eğer, çok doğru bir karar verdiğinizi söyleyelim. Hele ki kir ve leke gösteren fayanslardan gına geldiyse, artık mermerler ile tüm bunlardan kurtulmuş olacaksınız. Mermer kolay temizliğinin yanı sıra, solma gibi durumları da ortadan kaldırdığı için, ne kadar zaman kullandığınızın hiçbir önemi olmaksızın, dilediğiniz gibi henüz yeni yapılmış gibi uzun yıllar boyunca kullanabileceksiniz. Bu özellikleri ve avantajları ele alındığında en zor kısmı ise seçilecek olan mermer olmaktadır. Bir mimar için dahi seçilmesi en zor ürünlerden biri de mermerin modeli olurken, bu durum aynı şekilde sizin de karşınıza çıkacaktır. Zaten bu durumlar size dekorasyonu keyifli hale getirecek en önemli detaylardan olurken, uzun yıllar aynı keyif ve kalitede kullanacağınız mermer sayesinde, evinizi ya da iş yerinizi en güzel şekilde ortaya çıkarmış olacaksınız.

Mermer uygulanmış alanlarda çok iyi bir görünüme sahip olmanızı sağladığı gibi, temizliğinin kolay olması, kalitesinin bozulmaması, zeminin pürüzsüz olması gibi birçok neden ile de oldukça doğru bir seçim olacaktır. Üstelik renkli mermer çeşitleri ile iç bölümlerde küçük ışık oyunlarıyla çok daha büyük görsel etkiler elde etmekte mümkün olmaktadır. Mermer taşı arayanlar için farklı renk çeşitleri sayesinde mermer iyi bir seçim olmanın yanında farklı ebatlarda, farklı yüzey işlemi yapılarak da kullanılmaktadır. Genel olarak bina merdivenleri, bahçe duvarları gibi alanlarda sıklıkla karşılaştığımız gibi, artık çok daha fazla alanda da karşılaşmaya başlamış durumdayız.

Sahip olduğunuz mekanlarınızı doğal bir görünüm ile sergilemek istiyorsanız, bunu mermer sayesinde elde edebilir ve güzel bir ambiyans yakalayabilirsiniz. Mermer ile kullanım alanınıza göre hem otantik bir görünüm verebilirhem de modern bir görünümü de elde edebilirsiniz. Buna imkân sunuyor olmasından dolayı, kolaylıkla seçiminizi yaparak, en iyi dekorun keyfini sürebilirsiniz.

Dekorasyon İçin Mermer Nerelerde Kullanılır?

Kafelerde, otellerde, restoranlarda, evlerde, villalarda, bağ evlerinde ve ofislerde en çok tercih edilen dekorasyon olarak mermer bilinmektedir. Antik görünümü ve doğallığı simgeleyen bu kaplamalar sayesinde sizde doğadaymış gibi huzurlu hissedebilirsiniz. İç cephelerde kullanımı olduğu gibi dış cephelerde de kullanımı bulunmaktadır. Isı ve ses yalıtımı sayesinde evinizi hem görüntü anlamında güzel kılabilir hem de ısınma ve ses yönünden korunmuş olursunuz. Sağlık açısından hiçbir şekilde insan sağlığına zararı bulunmamaktadır. Temizlik yönünden avantajlıdır. Hiçbir şekilde renginde solma oluşmamaktadır. İstediğiniz renk ve desende mermer çeşitleri de bulunmaktadır.

Mermer zemin kaplaması uygulaması oldukça kolay olmaktadır. Sadece kaplanacak alana uygun boyutlarda mermerin hazırlanma aşaması zordur. Çünkü belirli kalıplara göre hazırlanması ve zeminin bir bütün olarak kaplanması oldukça önemli bir kriterdir. Ayrıca uygulama yapılacak alanın da zeminin uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir. Çünkü oluşacak çeşitli boşluklar nedeni ile mermerde kırılmalar olabilir. Ancak iyi bir zemin üzerine yapılacak uygulama sayesinde bunu aşmış olacaksınız. Maliyetleri bu bakımdan ele alındığında oldukça uygun olmakla birlikte, sunduğu imkanlar ile birlikte, kalitesini her zaman hissetmiş olacaksınız. Uzun ömürlü olması sayesinde en çok tercih edilen zemin kaplama modelleri arasında yer almaktadır.

Dekoratif Zemin Kaplamalar için Mermer Tercih Edin!

Birçok alanda mermer kullanımı oldukça önemli ve gereklidir. Özellikle insan trafiğinin çok olduğu alanlarda, kirlilikte çok olacağı için kolay temizlenir, dayanıklı, görsel anlamda şık ve uzun ömürlü zemin uygulamaları tercih edilmektedir. Bu bağlamda mermerlerin temizlenmesi kolay olduğu için bir hayli ilgi gören zemin kaplamaları arasında gösterilir. Nitekim bunun yanı sıra dekoratif kullanımlara uygun olduğu da bilinir. Modern çizgilere sahip olan mermer çeşitleri sayesinde, dekorun çok daha ötesini yaşıyor ve şıklığı en güzel şekilde göstermiş oluyorsunuz. Estetik görünümlere sahip olması dışında zemin için mermerlerin bir hayli dirençli oldukları da bilinir. Çünkü yüzyıllardır ayakta duran yapıların tamamında mermer malzemesi zeminlerde kullanılmıştır.

Göze hoş gelmesi adına mermer diğer uygulamalardan çok daha fazla tercih edilmektedir. Mermerlerin uzun yıllar boyunca hasar görmeden zeminin kullanılmasında etkili olması da çok önemli avantajlarının başında geliyor. Mekâna bağlı olarak uygun renk alternatiflerinde mermerler de bulunuyor. Sonuç olarak da dayanıklı olan uygulamaların zemine sunulması mermer sayesinde esas alınır. Ayrıca mermer kimyasal olan temizlik malzemelerine karşı dirençli yapıya sahiptir. %100 değerinde su yalıtımının olması da bir diğer avantajlı özelliğidir. Estetik görünümlere sahip olmasına rağmen temizlik sırasında hasar görmediğini söylemek gerekiyor.

Mermer çeşitlerinin artık çok daha fazla olduğu günümüzde, mermer lüks olarak kullanılan en iyi kaplama malzemesidir. Birçok alanda kullanılması büyük avantaj olurken, kalitesi de kullanıcısını memnun eder. Hangi ilimizden hani maden çıktığını merak edenler MTA’nın web sayfasını ziyaret edebilirler.