ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve işsizlik oranlarının 6 yılın düşüğüne gerilemesi, ABD'nin faiz artırım süresine ilişkin endişeleri artırdı. Uluslararası işlemlerde dolar/TL açıklamanın ardından 2.30 seviyesini test etti.

DOLAR 2.30 TL'YE DAYANDI

Enflasyonun beklentilerin altında çıkmasına rağmen, ABD para birimi akşam saatlerine doğru hızlı bir tırmanış ile 2.29 lirayı da aşarak 2.2989 liraya kadar yükseldi.

LONDRA BORSASI TÜRKİYE SAATİYLE 18.30 KAPANACAK

Fitch'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmeyi, Türkiye ile iki saat farkı olan Londra Borsası'nın kapanışından sonra açıklaması bekleniyor. Londra Borsası Türkiye saati ile saat 18.30'da kapanıyor.

Fitch Türkiye'nin kredi notunu BBB- ve "durağan" görünüm olarak derecelendiriyor. Betpapel Şirket notu negatif görünüme çekse de, "yatırım yapılabilir" düzeyi korunmuş olacak.

MOODY'S TÜRKİYE NOTUNU REVİZE EDEBİLİR

Fitch'den bir süre sonra diğer kredi derecelendirme şirketi Moody's'in de Türkiye'nin notunu revize etmesi bekleniyor. Türkiye'nin notunu Ba3 ve görünümünü "negatif" olarak derecelendiren Moody's'in bir kademe indirim kararı dahi, notu yatırım yapılabilir düzeyinin altına çekecek.

PİYASALAR STANDARD AND POORS'DAN NOT ARTIRIMI BEKLEMİYOR

Dünyanın en büyük kredi derecelendirme şirketi Standard and Poor's ise Türkiye'yi, BB+ not ve "negatif" görünüm ile "yatırım yapılabilir düzeyin altında" derecelendiriyor. Piyasalar Standard and Poor's'dan not artırımı beklemiyor.