Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) açıkladığı "2015 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firma Araştırması" sonuçlarına göre, 2015 yılında listeye giren toplam Gaziantepli firma sayısının bir önceki yıla göre 2 adet azalarak, 62 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

İlk 1000 ihracatçı firma sayısının illere göre dağılımı incelendiğinde şehir olarak, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’nin ardından dördüncü sırada bulunduklarını belirten Konukoğlu, ihracat performansını sürdürerek bu listede yer almayı başaran Gaziantepli tüm firmaları ve çalışanlarını kutladı, başarılarının devamını diledi.

Geçen yıl dünya ticaretindeki daralmanın yanı sıra özellikle en büyük pazarları konumundaki Ortadoğu’da yaşanan gerilimlere dikkati çeken Konukoğlu, bütün bu olumsuzluklara rağmen ilk 1000 ihracatçı arasında Güneydoğu Anadolu’dan da 79 firmanın yer aldığını kaydetti.

Konukoğlu, Gaziantep’in, bölgedeki ihracatçı firmaların yüzde 78,5’ini tek başına oluşturmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

İhracat tempomuzu artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz"

Gaziantep’in zorlu geçen dış koşullara rağmen büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Konukoğlu, Ocak-Nisan 2016 dönemi ihracatlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 artışla 2 milyar 82 milyon dolara ulaştığını hatırlattı.

Ekonomik kalkınma sürecinde üretimin ve ihracatın vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceğinde sürdürülebilir ihracat artışı önemli bir yer tutmaktadır. İhracatta belli bir noktaya geldik, ama yeterli değil. İhracatı hem pazar hem de ürün çeşitlendirmesi yoluyla artırmaya dönük çalışmalara hız vererek devam etmeliyiz. Bunun için sanayide teknolojik dönüşümü hızlandırarak yüksek katma değerli yapıya geçmek, ihracata yönelik devlet yardımları ve teşvikleri artırmak büyük önem taşımaktadır. İhracatın yıldız şehirlerinden birisi olan Gaziantep’teki ihracat ailesi de ihracat temposunu artırmak için çalışmalarını var gücüyle sürdürmektedir."