Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), birçok pozisyon için çok sayıda personel alımı yapmaya devam ediyor. İŞKUR’un resmi internet sayfası güncel ilanlarına göre en az ilköğretim mezunu 53 bin 766 personel alımı yapılacak. Uygun ilanlara başvuru yapabilmek için en az ilköğretim mezunu olmak yeterli. Bunun yanında lise, önlisans, lisans ve lisansüstü mezunları için gerek kamu gerekse özel sektörde iş imkanları yer almaktadır. İlana başvuru yapmak isteyen adayların Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı olmaları gerekmektedir. Peki hangi pozisyonlara personel alımı yapılıyor? İŞKUR kaydı nasıl yapılır? En çok alım yapılan pozisyonlar hangileri? İşte tüm merak edilenler...

EN ÇOK PERSONEL ALIMI YAPILACAK POZİSYONLAR

İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden, kamu kurumlarında ve özel sektörde istihdam edilmek üzere 53 bin civarı personel alımı yapılacağı duyuruldu. En çok alım yapılacak pozisyonların başında; Beden İşçisi, Satış Danışmanı, Elektrik-Elektronik Teknisyeni, Büro Memuru (Genel), İnternet ve Ağ Teknolojileri Teknikeri, Elektrikçi, Şoför, Temizlik Görevlisi, Garson (Servis Elemanı), Güvenlik Görevlisi, Makineci (Dikiş), Turizm Ve Otelcilik elemanı, Pazarlamacı, Hemşire, Reyon Görevlisi, Gaz Altı Kaynakçısı, Ön Muhasebeci gibi meslek bölümleri yer almaktadır.

Kamu Kurumları veya özel sektör firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister İnteret Şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra yine İnternet Şubesini kullanarak; Kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler, Bilgi sahibi olmak istedikleri memur ilanları vb. gibi yukarıdaki kapsamın dışında kalan diğer iş ilanlarına ulaşabilirler.

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İş arayanlar, ister İŞKUR'un internet sitesinden, ister en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü'nden sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabiliyor. İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor. Yurtiçi, yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.