NUR SULTAN (AA) - Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed Bin Abdulrahman Al-Thani, Kazakistan ile ekonomik alanda iş birliğini güçlendirmek için sağlam bir temel oluşturmak istediklerini söyledi.

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'a resmi ziyaret gerçekleştiren Al-Thani, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından kabul edildi.

Tokayev, iki ülkenin müşterek menfaat alanlarında ilişkileri güçlendirmek için önemli fırsatlar bulunduğunu ifade etti.

Al-Thani de Kazakistan ile ekonomik alanda iş birliğini güçlendirmek için sağlam bir temel oluşturmak istediklerini söyledi. Bunun yanı sıra yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yerli aşı QazVak'ı geliştirmelerinden dolayı Kazak lidere Katar Emiri'nin tebriklerini ileten Al-Thani, bu konuda her türlü desteği sağlamaya niyetli olduklarını kaydetti.

Ziyaret çerçevesinde Kazak mevkidaşı Muhtar Tileuberdi ile de ikili ve heyetler arası görüşmede bir araya gelen Al-Thani, tarım, madencilik, ulaştırma, lojistik, finans ve bankacılık alanlarında müşterek projeleri ele aldı.

Görüşmelerin ardından Katar Kalkınma Fonu tarafından Kazakistan'ın Almatı bölgesinde yer alan Ötegen Batır köyünde perinatal merkezinin inşa edilmesine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.