LYS sınav sonuçlarına göre tercih etmek istedikleri üniversitelerle ilgili bilgi alan ve öğrencilerin büyük çoğunluğu istedikleri üniversitelere yerleşti. Gençlik Merkezi’nde de YGS ve LYS’ye giren öğrencilere uzman rehberler yardımcı oldu.
Tercih Belirleme Günleri’nde öğrenciler, LYS sınavında aldıkları puanlara göre tercih etmek istedikleri üniversiteleri daha iyi tanıma fırsatı buldu. Stantlarda, öğrencilere 2’si Kıbrıs’tan olmak üzere 17 üniversiteyi temsilen katılan rehber hocalar ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 18 Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) yetkilisihizmet verdi. Rehberlik hizmeti kapsamında ayrıca stantlarda Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Tercih Robotu sisteminden de yararlanıldı. Yine, 10 gün boyunca Gençlik Merkezi uzmanları da YGS ve LYS adaylarına doğru tercih yapabilmeleri için yardımcı oldular.21 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Üniversite Tercih Günleri’nde toplam 11 bin öğrenciye danışmanlık hizmeti verildi. Bunun yanı sıra çocuklarının doğru tercih yapmasını isteyen 2500 veli de bu hizmetten faydalandı.

“Velilerde faydalandı”
Doğru tercih yapmanın öğrencilerin eğitim ve iş yaşamlarındaki başarılarında çok önemli olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu amaçla hizmete sundukları Üniversite Tercih Günleri’nin önemine dikkat çekti. Çağırıcı, “Stantlarımızda adaylarımıza mesleki rehberlik yapıldı. Puan türlerine uygun bölümleri seçme konusunda destek olundu. Uzman rehberlerimiz de yine sınavsız geçiş ve tercih listesi hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken hususları ayrıntısıyla anlattı. Bağcılarlı öğrenci kardeşlerimizin çoğunluğunun doğru tercihler yaparak başarılı olabilecekleri üniversite ve bölümlere yerleşmesinden dolayı biz de sevinç duyduk. Onlara eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum. Allah (c.c)  yollarını açık etsin.”  şeklinde konuştu.