Etiyopya ve Fas'ın, Bayraktar TB2 almak için Türkiye'ye başvurduğu iddia edildi.

Reuters'ın bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, Etiyopya ve Fas'ın Bayraktar TB2 İHA'larından almak için Türkiye'ye başvurduğu, anlaşmaların yedek parça ve eğitim konularını da içerebileceği belirtildi.

KAHİRE’NİN ENGEL ÇABASI

Adının açıklanmasını istemeyen Türk yetkili, Fas'ın ilk parti SİHA siparişini Mayıs ayında teslim aldığını, Etiyopya'nın talebinin akıbetinin ise henüz net olmadığını ifade etti.

Mısırlı iki güvenlik kaynağı Kahire'nin ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden satışı durdurmaları için talepte bulunduğunu ifade ederken, Mısırlı üçüncü bir kaynak konunun Türkiye ile Mısır arasında yürütülen siyasi istişarelerde ele alınması gerektiğini belirtti.

SİHA’LAR TESLİM EDİLDİ

Fas'taki bazı medya organları, Türkiye'den silahlı insansız hava araçlarının geldiğini bildirdi. Bu haberlere göre satın alınan 13 Bayraktar TB2'den ilki, Eylül 2021'de Fas ordusuna teslim edildi.

NİJERYA DA TÜRK SİHA’LARI İSTİYOR

Nijerya merkezli Humangle'dan aktardığına göre, Nijerya'nın Zamfara Eyalet Valisi Bello Matawale, yıllardır mücadele verdikleri Boko Haram terör örgütüne karşı kullanılmak üzere Türk SİHA'larından edinmek istediklerini açıkladı.