İklim Krizi İnkarcılığı: İddialara Bilimin Yanıtı Ne? İklim Krizi İnkarcılığı: İddialara Bilimin Yanıtı Ne?

Gökhan Erek / Muhabir

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştirak şirketlerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) Yönetim Kurulu Başkanı olarak ataması kamuoyu tarafından tartışılırken; Bozbey savunmasını ise ‘güvenilir insan bulamama’ şeklinde yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Bozbey’in yaptığı atama kararı ile ilgili dikkati çeken açıklamalarda bulundu. 

“BURASI EŞ DOST AKRABA YERİ DEĞİL”

İmamoğlu, atama ile ilgili derhal gereğinin yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Yok öyle.  Burası eş, dost, akraba yeri değil kardeşim. Kim ise fark etmez. Ben de aynı şeyi yapıyorsam, benim partim de hesap soracak, kendi vicdanına da hesap soracak. ‘Ama çok marifetli.’ Gitsin marifetiyle  başka yerde iş yapsın. Bu konuda çok netiz. Bu konuda taviz yok." şeklinde konuştu. 

“DERHAL O YANLIŞI DÜZELTECEK”

İmamoğlu, konuşmasının devamında Bozbey’e seslenip, "Derhal o yanlışı düzeltecek. 'Kusura bakmayın hemşehrilerim, bir hata olmuştur. Düzeltiyorum, işime bakıyorum.' diyecek. Bitti, bu kadar basit." ifadelerini kullandı. 

BOZBEY: GEREĞİNİ YAPTIK

Bozbey ise gelen tepki ve sert eleştirilerin ardından yaptığı açıklamada vatandaşın hassasiyetlerini anladıklarını belirterek, “Daha netleşmemiş, süreci tamamlanmamış bir konunun bu kadar kamuoyunun gündemine gelmesini de elbette ki önemsiyoruz. Bu konuyla alakalı olarak gereğini yaptığımızı da kamuoyunun bilmesini istiyorum.”

“LİYAKATLİ VE DENEYİMLİ  KADROLARLA HİZMETLER SUNULACAK”

Bozbey, belediyeyi yönetirken liyakatli ve deneyimli kadrolarla hizmetleri en iyi şekilde sunacaklarını sözlerine ekledi.