Kene vakalarında artış! Kene vakalarında artış!

1985 yılında bir gurup hayırsever vatandaşın gayreti ve halkın yardımları ile kurulan Su Vakfı tarafından Eğrigöz Dağı zirvelerindeki 31 kaynak suyunun toplanması sonucu 34 kilometre mesafeden getirilen dağ suyu yaklaşık 40 yıldır içme sularında sıkıntı olan Emet ilçesinde içme suyu olarak kullanılıyor. 
   
“Dağ suyu şebeke hatları alt yapı çalışmalarından zarar gördü” 

Su Vakfı tarafından ilçe merkezinde yaptırılan 40 çeşmeden halk günlük evlerinin içme suyu ihtiyaçlarını temin ediyor, klorlama ve yer yer boru desteği ise Emet Belediyesince veriliyordu. İlçede birçok noktada alt yapı çalışmalarında zarar gören boru hatları ile dağ suyu çeşmeleri akmazken, vakıf yöneticileri mali olarak da sıkıntıda olduklarını ve hayırsever vatandaşların desteklerini beklediklerini ifade ettiler 
   
“Acil olarak su borularına ihtiyacımız var” 
  
Acil olarak su borularına ihtiyaçları olduğunu söyleyen Emet İçme suyu ve her türlü hayra hizmet vakfı sorumlularından Mehmet  İğdeköylü, “ 1985 yılından beri Vakfımız imkanları ve halkımızın yardımları ile ilçemiz halkına sağlıklı içme suyu veriyoruz. Dağ suyumuzun boru hatlarında ilçede devam eden alt yapı çalışmaları nedeniyle de ciddi hasarlar oluşmuştur. Birçok noktada zarar gören borularımız kullanılmaz hale gelmiş durumda, boruların yenilenmesi gerekiyor. Şu an su borusu ihtiyacımızda var. Ancak Vakfımızın gelirleri az olduğundan günlük onarımlar ile ilçeye su vermeğe çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da destekleri ile hatlarımızı yenileyerek, merkezde de onarımları tamamlamak, bu hizmeti devam ettirmek istiyoruz “dedi. 
  
İlçede özellikle içme suyunda bulunan arsenik nedeniyle hayır sahiplerince ilçeye kazandırılan dağ suyunda yaşanan su sıkıntısı vatandaşları da üzüyor. Halkın su alışkanlığını değiştiren ve sağlıklı olması sebebiyle hala evlerde de sıkça kullanılan dağ suyu hattında arızalar nedeniyle bazı çeşmelerde su hiç akmazken, bazılarında ise az akıyor. 
  
İlçede, ilçe dışında ve yurt dışında yaşayan vatandaşların Emet dağ suyu içme hatlarına destek olmaları gerektiğini söyleyen ilçe halkından Sami Öziğdeci,” Eskisi kadar vakfımızın geliri yok. Suyun düzenli analizlerinin yapılması, klorlanması, hat arızalarının giderilmesi için ciddi masraflar yapılıyor. Şu anda da meydana gelen arızların giderilmesi için çalışılıyor. Oldukça külfetli çalışmaları olan ve Emet halkının vazgeçilmezi dağ suları için hayırsever vatandaşlarımız vakfımıza el atmalı destek vermeli” dedi.