Milliyetçi Hareket Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın gazetemize verdiği mesajda gündem yaratacak açıklamalar yaptı. 1 Kasım seçimlerinde MHP’nin hiçbir şey kaybetmediğini, kaybedenin Türkiye olduğunu dile getiren Başkan Aydın söyleşimizin ilerleyen bölümlerinde gündeme dair sorularımıza da cevap verdi.
Sözlerine 1 Kasım seçimlerini değerlendirerek başlayan Büyükçekmece İlçe Erdem Aydın, “MHP bu seçimlerde hiçbir şey kaybetmedi. Kaybeden Türkiye oldu, üstelik Türkiye çok önemli şeyler kaybetti” dedi. “Türkiye cetlerinin hükmünü kaybetti” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Aydın, “Bugün Türkiye’nin 21 vilayetinde devletin hükmü kalmadı, 7 ilçesinde özerklik ilan edildi. Bu, binlerce yıldır sürdürdüğümüz hükmün kaybolması demektir. MHP kaybederse Türkiye kaybeder. Unutulmamalıdır ki MHP hiçbir zaman bir seçimde aldığı oy ile değerlendirilemez” dedi. Milletin kendisine ihanet edenleri, sırtından bıçaklayanları hiçbir zaman affetmeyeceğini belirten Erdem Aydın; “İşte o gün milleti sırtından vuranlar kendilerine kaçacak bir yer bulsunlar” diye konuştu. 
ZENGİNİMİZ BEDEL ÖDER, ASKERİMİZ FAKİRDENDİR
2007 yılında OSLO’DA yapılan görüşmelerin ardından terör örgütü unsurlarıyla iktidarın zaman zaman istişare yaptığını iddia ederek sözlerine devam eden Erdem Aydın, “AKP 7  Haziranda aradığını bulamayınca suni bir milliyetçilikle çözüm sürecini bitirme kararı aldı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bombalar patlatıldı. Asfaltların altına tonlarca patlayıcının yerleştirilmesine seyirci kalanlar, PKK’nın sözünde durup ülkeyi terk etmediğini, bu da yetmezmiş gibi, hiç olmadıkları kadar güç kazandıklarını fark edince, vatanın kahraman evlatlarını üstlerine saldılar. AKP’nin ısrarla yürüttüğü çözüm süreci yüzünden bir sürü evladımız şehit oldu” dedi. Bedelli askerlik yasasına da gönderme yapan Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın, “Bunlar kendi yandaşlarını hiç askere göndermemek için bedelli diye bir yasa çıkardılar. Fakir fukaranın evladı dağlarda canını ortaya koyup vatan mücadelesi verirken, zenginin evladı bilmem hangi zevki sefa âleminde gününü gün etti. Ancak herkes bilmelidir ki Türk Milleti için askerlik şereftir” dedi.  
NEYİN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ?
AKP’nin ısrarla istediği başkanlık sistemi hakkındaki görüşlerini de gazetemizle paylaşan Başkan Erdem Aydın bu sistemin arkasında Türkiye Cumhuriyetinden ve Türk Milletinden öç alma olduğunu iddia ederek şöyle konuştu. “Dünyada istiklal savaşı vererek kurulan tek devletiz. Yönetim şeklimiz cumhuriyettir. AKP’nin hedefinde ise cumhuriyeti tasfiye etme planları vardır. Cennet Mekânı olsun, Fatih Sultan Mehmet Trabzon’u fethettiğinde Sümele Manastırını kapatmıştı. Ne kadar elem vericidir ki, ecdadın kapattığı o manastırı aynı gün ve ay içinde Recep Tayyip Erdoğan yeniden açmıştır. Bu da yetmedi, devletin ve milletin parasıyla Akdamar kilisesinin bakım ve onarımını yaptırdı, çan astırdı. Dünyada ne kadar ermeni Taşnakçı varsa, ne kadar Türk düşmanı varsa, turizm bakanlığınca biletleri karşılanarak açılışa getirildi. Hâlbuki söz konusu kiliseyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ermeniler güneydoğuyu işgal ettiği zaman Türk kızlarını o kilisede kirlettikleri, işkence ettikleri ve öldürdükleri için yıktırmıştı. Şimdi ben bütün vatandaşlarımıza soruyorum; Akdamar Kilisesini yeniden yaptırarak bu millete neyin bedeli ödetiliyor?” dedi. Başkan Aydın AKP’nin arzu ettiği başkanlık sistemiyle dikta rejimini hayal ettiğini, Türkiye’yi İran, Suriye ve Lübnan’ın yönetim tarzında yönetmeyi amaçladığını da sözlerine ekledi.
  
KİMSENİN ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMEYİZ
Sözlerini koalisyon görüşmelerine yönlendiren Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın dikkat çekici açıklamalarına şu şekilde devam etti. “Biz Başbuğumuz Rahmetli Alparslan Türkeş’ten aldığımız terbiye gereği kimsenin arkasından iş çevirerek siyaset yapmayız. Biz hiçbir zaman siyasetimizi zamana göre şekillendirmeyiz. Doğru bildiklerimizi söylemekten de çekinmeyiz. Hamd olsun Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’de bugüne kadar ülkücüleri üzecek boynunu bükecek, yüzünü kızartacak en küçük bir hamle yapmamıştır. 7 Haziran akşamı da doğru olanı söylemekten çekinmemiştir. Bugüne kadar PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliği içinde olan AKP ve zaman zaman bunların müşterek aldıkları kararlara destek veren bir CHP vardı. Sayın Genel Başkanımız bu realiteliyi bildiği için “Çözüm süreci mutlaka bitirilmelidir. Millet bu ihanet sürecinden kurtarılmalıdır. Bizim dışımızdaki diğer partiler bu sürece destek vermektedir. O halde buyurun onlarla koalisyon hükümeti kurun” demiştir. Burada altını önemle çizerek belirtmek istediğim başka bir husus daha var. 7 Haziran akşamı Başbakan Davutoğlu yaptığı balkon konuşmasında “Ya azınlık hükümeti, ya erken seçim hükümeti, ya da erken seçime gideriz demiştir. Bu cümlelerin altında aslında Türk milletini tehdit vardır. Türk Milleti hiçbir zaman tehdit edilemez. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bizim koalisyon hükümetini kurmak için olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi de 17 -25 Aralık operasyonlarında adı geçen dört eski bakanın yeniden yargılanmasıydı. Ancak bu da AKP’nin işine gelmiyordu” dedi.
 
SADECE KARA PROPAGANDA
MHP’deki istifa haberleri hakkında da gazetemize açıklamalar yapan Erdem Aydın şunları söyledi. “Bizim partimizden istifa eden kimse yok. Sadece bundan 5 veya 10 yıl önce istifa eden birisi olmuş başka bir partiye geçmiş. Geçtiği partide de tutunamayıp açıkta kalmış. Eski ülkücülüğü ile övünen birisini, bugün istifa etmiş gibi bazı basın gurupları haber yapmış. Bu tamamen MHP’yi itibarsızlaştırmak adına yapılan çirkin kara propagandadan başka bir şey değildir. Mutlaka partimizde, görevinde başarılı olamadığına inanan ve görevini devretmek isteyen arkadaşlarımız olacaktır. Bu her parti için geçerlidir ve son derece doğaldır. Takdir edilmelidir ki, bu bir bayrak yarışıdır, birisi görevini tamamlar diğer bir arkadaşımız görevi devir alır” şeklinde konuştu. 
GEREK DUYULDUĞU ANDA TEREDDÜT ETMEDEN
KARAR ALINIR
Günlerdir basında bahsi geçen olağanüstü kurultay haberleri hakkında da gazetemize açıklamalar yapan Erdem Aydın, “Sayın Genel Başkanımız birileri istedi diye kurultay kararı almaz. İhtiyaç olduğunu gördüğü anda bu kararı gözünü kırpmadan zaten kendisi verir. Bu kavramda da bir çalışma yapıldığını hepimiz biliyoruz. Rahmetli Başbuğumuz “Siyasetçinin ne dediğine değil, ne yaptığına bakın” demiştir. Bu bizim için son derece önemli bir sözdür. Ancak MHP’nin dışındaki adamlar, bu sözden kendilerine daha çok pay çıkarmaktadırlar. Herkes emin olmalıdır ki MHP kadroları bu ülkenin bekası ve huzuru için her türlü kararı almakta bir an bile tereddüt etmez” dedi. 
PEYGAMBER EFENDİMİZ BUYURUYOR Kİ;
Söyleşimizin sonunda halka seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın, “Bütün vatandaşlarımızdan MHP’yi takip etmelerini istiyorum. Biz vatanımız üzerinde oluşacak hiçbir riske izin vermeyiz. Bizim bütün varlığımız devlet ve millet içindir. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, “İstanbul’ u fetheden Komutan ne güzel Komutan ve onun askerleri ne güzel askerlerdir.” Bundan dolayı hiç kimse merak etmesin, vatanımız üzerinde hesap yapan güçlerin bütün hevesleri boğazlarında düğümlenip kalacaktır. Bu vatan bizimdir ve ilelebet bizim olacaktır. Bizlerde bu vatanın yılmaz neferleri olarak görev almaya son nefesimize kadar devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.