GÜNDEM

Esenler Akademi ile başarmak zor değil

Esenler Belediyesi'nin Mihmandar Gençlik projesi kapsamında, "Sadece üniversiteye değil hayata hazırlıyoruz" sloganıyla hayata geçirdiği Esen Akademi'de eğitim alarak hayallerindeki üniversitelere yerleşen Esen Akademi mezunları, yeni eğitim yılı öncesi bir araya geldi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda mezunlar, yeni kayıt olan 'Esen Akademi'liler ile tanıştılar ve üniversiteye giden yolda edindikleri tecrübeleri paylaştılar.


Bin öğrenci üniversite yolunda

Esen Akademi'de yakalanan başarıyla gurur duyduklarını söyleyen Esenler Belediyesi Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, "Esen Akademi'de 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı'nda üniversite kazanma başarı ortalamamız yüzde 89. Bu sene 1000 öğrencimizle sınav hazırlıklarının yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalar yapacağız. Üniversiteye gitmek mesele değil esas olan inançlarımıza, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmamızdır. Mihmandar Gençlik projesi ile siz gençlerimize bu değerlere sahip çıkmanız gerektiğini de aktardık. İnşallah siz de özümüze her zaman sahip çıkacaksınız. Esen Akademi'deki çalışmalarının karşılığını alarak bu yıl üniversiteye başlayacak kardeşlerime başarılar diliyorum" diye konuştu.

Öğrencilerden mihmandar marşı

Programda Esenler Belediyesi Gençlik Merkezi hocalarından oluşan müzik grubu da ezgiler çaldı. Öğrenciler söylenen şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiler. Etkinliğin sonunda tüm öğrenciler ayağa kalkarak Mihmandar Marşı'nı söylediler.