Öztrak, kendi partisinin genel başkanı için her vatandaşın basitçe dahi olsa bilmesi gereken yakın tarihin en önemli kahramanlarını dahi bilemediğini ima ederek “tarihten anlamaz” manasında “o tarihçi değildir” ifadesini kullanabilmiştir.

Ne yazık ki; kendi partisinin sözcüsü tarafından aşağılanıp yalanlanan Kılıçdaroğlu, hala tek bir kelime söyleme cesaretini dahi gösteremedi. Bunun yerine Kılıçdaroğlu ile görüşmeye katılan heyetteki Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı Oğuz Berk durumu açıklayan beyanlarda bulundu.

Ulusal Kanal’a konuşan Berk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çerkes Ethem’e iade-i itibar verilmesi gerektiğine dönük sözlerine; “20 kişinin bu konuşmaya şahit olduğunu” söyleyerek cevap verdi. Dernek Başkanı Oğuz Berk, Kılıçdaroğlu’nun “Çerkes Ethem’e iade-i itibar verilmesini” desteklediğini ve ilave olarak “Sayın Kılıçdaroğlu her iki konuda da, destek verdiğini, Ethem Bey’in mezarının Ürdün’den getirilmesi gerektiğini” ifade etti.

Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı Oğuz Berk ise CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek Kılıçdaroğlu’nun “Adnan Menderes’in, Topal Osman’ın, İskilipli Atıf Hocanın, Nazım Hikmet’in iade-i itibarı yapıldı, Çerkes Ethem’in neden yapılmasın... Mezarının da Türkiye’ye getirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dediğini söyledi.

Bu çok çirkin olayın detaylarını da veren Berk şunları da söyledi:

“Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin Ana muhalefet partisinin liderine yalan itham edecek kadar aciz değiliz. Toplantıda 20 kişi vardı, 20 kişi de Kemal Beyin söylediklerine şahit oldu. Kendi kameramız ve fotoğraf makinemiz vardı ama bize çekim yaptırmadılar. Videoyu size göndeririz dediler. Videonun sesini kısıp bize göndermişler. CHP sesli halini yayınlarsa sorun çözülür. Doğruluğu konusunda namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. Durduk yere neden yalan söyleyelim? Gidiş amacımız zaten buydu, sırf çay kahve içelim diye gitmedik. Hatta Kemal Bey konuştuktan sonra bu sözleri duymaktan memnun olduğumuzu ifade ettim”

İşte CHP’nin içine düştüğü perişan durumun kısa bir özeti budur. Bu durumu başta Çerkes vatandaşlarımız olmak üzere bütün Türk milleti değerlendirecektir. Fakat yeri gelmiş iken Ethem Bey’in CHP tarafından aklanması gerekmeyen büyük bir kahraman olduğunu ifade etmem gerekiyor. daha önceki yazılarımda şöyle demiştim. Dileyenler bu zatı tanımak için tekrar okuyabilirler:

“Milli Mücadelenin sayısız kahramanı vardır. Fakat bunların çoğundan millet olarak habersiz bulunuyoruz. Bunun en önemli sebebi ise yakın tarih üzerinde yapılan tahrifattır. Gerçekler adeta ters yüz edilmiş kahramanlar hain, sahte kahramanlar yani Sabetaycılar kahraman ilan edilmişlerdir.

İşte gerçek kahramanlarımızdan bir tanesi Ethem Bey’dir. İki ağabeyi Osmanlı ordusunda şehit düşmüş, diğer iki ağabeyi de Teşkilat-ı Mahsusa üyesi olan Ethem Bey, Çerkes sürgünü ile Bandırma’ya yerleşen bir ailenin en küçük oğludur. Bütün Kafkas halklarında olduğu gibi askerliğe meraklı olan Ethem Bey, Babası izin vermediği için gizlice evden kaçarak Bakırköy Küçük Zabit Mektebi’ne kaydolur. Astsubay olarak katıldığı orduda subaylığa terfi eder. Rus, Irak, İran ve Afganistan cephelerinde savaşarak büyük kahramanlıklar gösterir.