Kötü başlayan hikaye kötü bitti. Milliler EURO 2020’yi puansız ve son sırada tamamladı. Tarihin en kötü performanslarından birine imza attık. Aslında herşey belliydi fakat yine de umut etmiştik belki bir mucize olur grubu 3. sırada bitiririz diyerek. Sonuç değişmedi 3. sırayı bırak 1 golü zor attık turnuva boyunca. EURO 2020’den geriye tek güzel şey İrfan Can’ın muhteşem golü olacak.

Ne taktiği becerebildik ne atak futbolu, hiçbirşey istediğimiz gibi olmadı. Sonuç olarak büyük bir heyecanla geldiğimiz turnuvadan elimiz boş döndük. Bu takım daha iyisini yapabilir miydi? Bence yapabilirdi. Çünkü her ne kadar genç bir jenerasyon olsa da yetenekli oyuncularımız olduğunu ve bu futbolu haketmediklerini düşünüyorum.

Bu jenerasyon daha iyi bir oyun izlettirebilirdi bu millete. Aşı Şenol Güneş ile tutmadı. Lucescu’yu kovduk Uluslar Ligi’nde küme düşürdü diye şimdi Şenol Güneş’te düşürmüştü onu niye kovmadıkta buraya geldik birlikte. Bu başarısızlığı yaşamamız mı lazımdı?

İstifa eder mi acaba bu maç sonrasında diye düşündüm fakat maç sonu açıklamalarına bakınca pekte öyle gözükmüyor. Turnuva öncesinde yaptığımız hazırlık maçlarında kolay takımları seçtik kendimizi kandırdık. Şimdi en ağır faturayı kendimize kestik. Rekor kırdık kötü performansımızla.

Bakalım nasıl kararlar alınacak. Şenol Güneş nasıl bir rapor sunacak. Yanlış yapmaktan vazgeçmiyoruz, olmayacak şeyleri zorluyoruz. İrfan Can ilk 2 maçta adını dahi ağzımıza almadık ama Galller’de son 5 dk oyuna aldık. 3. maçta golü İrfan attı. Neden mi? Takımdaki en klas oyunculardan bir tanesi. Yetenekli fakat tercih etmedik. Mert Müldür son maç oynattık. Yetenekli ama tercihimizi yanlıştan yana kullandık. Rıdvan sol bek bu çocuk kadroda niye var neden tercih edilmedi hiç mesela bunlar hep yanlışların cevaplarını bulacağımız sorular. Kerem neden bir kere bile tercih edilmedi. Halil Akbunar neden geri gönderildi? Kenan daha mı iyi katkı sundu bize.

Turnuva eğer 20 maç sürseydi belki o zaman Şenol hoca takımı çözüp doğru 11’i kuracaktı. Zaman ve maç sayısı yetmedi doğruyu bulmak için.

İlerleyen günlerde bakalım nasıl kararlar alınacak, bekleyelim görelim...