Ne yazık ki devlet içine sızmış olan faizci anlayış; bugün dahi Müslümanların hassasiyetlerini rencide edecek şekilde hareket etmektedir. Cavid Bey gibi Yahudi inançlı fakat Müslüman görünümlü Sabetaycılar, Erdoğan hükümeti içine de çöreklenmişlerdir. Bu grup son yıllardas öylesine azgınlaşmıştır ki Diyanet İşleri Başkanlığına “enflasyondan daha düşük faiz haram değildir” dedirtecek kadar ileri gidebilmişlerdir. Yedikleri halta hala devam ediyorlar. Önce düşük gelirli kimseler için şimdi de orta gelirli vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığı ile apaçık faizle konut vermeye başlamışlardır. Yahu adı üstünde düşük gelirli insanları ev sahibi yapmaya çalışıyorsun bir de bu faiz belasını niçin araya sokuşturuyorsun? Güya “sosyal devlet” anlayışı ile fakir vatandaşları korumaya çalışıyorlar.

Evet, sadece ülkemizde değil bütün dünyada karışıklık ve toplum olaylarının önüne geçmek için “faiz yasağını” hayata geçirme mecburiyeti vardır. Günümüzde faiz kullanması kanunen yasak olan ve “faizsiz bankacılık” adı ile yürürlükte olan bir sistem vardır. Sukuk fonları haricinde İslam alimleri tarafından diğer bankacılık işlemleri beğenilmekte ve islam’a aykırı bir yönlerinin bulunmadığı ifade edilmektedir.

Buna rağmen İslami bankacılık gözden düşürülmeye çalışılmaktadır. Halbuki ülkemizde ve dünyada faizin yol açtığı ekonomik yıkım öylesine büyüktür ki devletin bunu göz ardı etmesi düşünülemez.

Sevet faiz aracılığı ile belirli grupların ellerinde toplanmakta ve mason locaları benzeri klüpler aracılığı ile halkımız soyulup soğana çevrilmektedir. Devlet ne yapıp edip bu soygun ve talan düzenine bir an önce son vermelidir.

Eğer sosyal tabakalar arasındaki gelir dağılımı adaletsizliği daha da bozulur ise yıllar önce karşılaştığımız terör ve anarşi gibi olayların tekrar gündeme geleceği göz ardı edilmemelidir. Zira Korona Virüs Salgını adı altında binlerce işyeri kapanmış milyonlarca insan işsiz kalmıştır.

ABD’de olduğu gibi bütün dünyada halk ayaklanmaları Allah muhafaza etsin ülkemizde de olabilir. FETÖ, PKK ve daha nice terör örgütü pusuda beklemekte karışıklıklardan nemalanmaktadırlar.

Kıssadan hisse bu olmak gerektir ki; İslam’ın “zekat” ve “faiz” emirleri çok önemlidir. Her asırda ve her ülkede huzur ve sükunetin yerleşmesinde birinci derecede önemlidir. Eğer bu konulara dikkat edilmez ve halkımızda kısmen de olsa bulunan dini hassasiyetler ayaklar altına alınırsa toplumda karışıklıkların çıktığını görmemiz şaşırtıcı olmayacaktır, vesselam…