Fenerbahçe’de sular durulmuyor. İç sahada yaşanan puan kayıpları taraftarlarını adeta isyan ettirdi. Teknik direktör Erol Bulut, bu puan kayıplarının ardından yoğun bir baskı ve eleştiri altında.

Peki eleştirilmesi doğru mu derseniz, Erol hocanın da hataları az değil. Son Gençlerbirliği maçını baz alalım. İlk yarı farklı bir oyun, ikinci yarı yanlış kararlarla puan kaybına götüren bir oyun vardı sahada.

Oyuna yapılan yanlış müdahaleler adeta maçın rakibe gitmesini kolaylaştırdı.

 Rakip ligin en dibine demir atmış ekibi ama puana da ihtiyacı olan, mücadelesinden vazgeçmeyen Gençlerbirliği. Rahmetli İlhan Cavcav’ın gözbebeği kulüp zor günler geçirmeye devam ederken Fenerbahçe galibiyeti ilaç gibi geldi.

Zaten son sıralardaki takımlarda biraz hareketlilik vardı son haftalarda ve bunun son örneği Fenerbahçe karşısında zorlu deplasmandan 3 puan alan 98. yaşını bu galibiyetle taçlandıran Gençlerbiliği.

Hep diyoruz ya yeni bir takım kuruldu, yeni hoca, yeni oyuncular; arkadaş takım yeni kuruldu da lig bitti. Ne zaman bu takım doğru düzgün sahada ne oynadığını şu taraftara gösterecek.

Erol hoca bir türlü takımda düzeni sağlayamadı tam Fenerbahçe iyi gidiyor düzeldi derken her hafta aynı senaryo; dış sahada kazan, içerde kaybet.

Taraftarın sabrı artık nerdeyse hiç kalmadı çünkü Fenerbahçe’nin şampiyonluk umutları tükenme noktasına geldi. Hafta sonu zorlu Beşiktaş maçına çıkacak Fenerbahçe, bu maçı kaybetmesi halinde tamamen havlu atabilir şampiyonluk yolunda.

Karşısında da öyle kolay yenebileceği bir rakipte yok, ligin en zor takımıyla oynayacaklar. Sergen Yalçın’ın takımın başına gelmesinden bu zaman kadar olan süreçte Beşiktaş galibiyet yüzdesi yüksek bir takım haline geldi. Her ne kadar maçı kötü de oynasa bir şekilde kazanmasını biliyorlar.

Peki bu özellik Fenerbahçe’de var mı derseniz; Fenerbahçe bu sezon iki farklı kimliğe büründü. Birincisi dış sahada en çok galibiyet alan takım, ikincisi içerde en çok maç kaybettiği sezonu oynuyor.

Bu dış saha performansı Beşiktaş karşısında sürer mi? Bu da büyük bir soru işareti. Zaten bu sezon Fenerbahçe’de öyle bir oyun anlayışı var ki şu maçı kesin kazanır dediğini maçların çoğunda puan bıraktı.

Parolası şampiyonluk olan bir takım iç sahada bu kadar çok puan kaybı yapmamalı. Eğer bugün Fenerbahçe iç sahada kaybettiklerinin yarısını kazanmış olsa, bambaşka bir tabloyu konuşuyor olabilirdik. Erol hocanın bu iç sahada yaşanan puan kayıplarına artık bir son vermesi şart.

Haftasonu büyük bir derbi karşılaşması olacak Beşiktaş’ın kupa mesaisi var biraz belki Fenerbahçe’ye göre daha yorgun maça çıkacaklardır ama takımlarda zaten bu sezon bu yoğun tempoya alıştılar. Fenerbahçe ise 1 hafta boyunca rakibini iyi analiz edecektir ve bu karşılaşmada daha dinç bir Fenerbahçe sahada olacaktır. Mutlak 3 puan alınması gereken bir karşılaşma ve yaşanacak bir mağlubiyet şampiyonluk yolunda havlu atmak demektir.

Seyir zevki yüksek bir mücadele olması dileğiyle, Erol hoca ve öğrencileri bakalım bu virajdan başarıyla çıkabilecekler mi? Bekleyelim görelim...