FETÖ mensuplarının hareketlerinde aşırılıklar gözlenmesi mümkündür. İnsanların duygularını kullanmak için çok ağlama veya çok gülme gibi rolleri çok kullanarak insanları aldatırlar.

Kendilerine asla yanılmaz ve hata etmez rollerini biçerler. Sözlerinin dini bir emir gibi telakki edilmesini isterler. Halbuki “helali haram; haramı helal kılma” gibi hüküm koymak dehşetli bir fitnenin işidir.

Örgüt mensuplarına sık sık “aklını at” ve “itaat et kurtul” demek sureti ile kişilikleri sürüleştirmeye ve akılsızlaştırmaya çalışırlar. Nitekim 15 Temmuz’da sivillerin üzerine uçak bombası atacak kadar akıl ve vicdan dışı işler yaptırabilirler.

Sempatizanlarını akılsızlaştırır, fakat yöneticilerini hep “çok akıllı” sınıfına sokarlar. Oysa dinimiz, akıllılara hitap eder. Onun için aklı olmayanın dini de yoktur. İşte Feto ve örgütü, yukarıda bir kısmına yer verildiği gibi birçok gayrimeşru amelleri irtikap etmiş, esasat-ı İslamiyeyi umursamazcasına tahrip etmişlerdir. Saymış olduğumuz 15 madde daha da çoğaltılabilir. 

Bununla birlikte ahirzamanda çıkacak dehşetli şahısların ifade edildiği hadislerden bir kısmını ifade ederek Deccale çok benzeyen bu örgüt liderinin ve çevresindekilerin ne kadar dehşetli olduğunu ifade etmeye çalışalım:

Deccal kendini ilk önce peygamber ilan edecek (Kaynak: İbn Mace, Sünen, hadis no: 4077; İbn Kesir, el-Fiten ve’l-Melahim, 1/32.)

Deccal bir süre sonra kendini Rab ilan edecek.(Kaynak: İbn Ebi Şeybe, Musannef, hadis no: 38635; Abdürrezzak, Musannef, hadis no: 20828 İbn Mace, Sünen, hadis no: 4077)

Deccal ağlayıp inleyen, üzüntülü, kederli bir görüntüye sahiptir. (Kaynak: İbn Ebi Şeybe, Musannef, hadis no: 38791; İbn Mace, Sünen, hadis no: 4074.)

Deccalin karargahı köşk şeklinde bir Hristiyanların manastırıdır. (Kaynak: Suyuti, Dibac ale’l-Müslim, 6/261; Müslim, hadis no: 2942; Avnu’l-Mabud, 11/317; Es-Sünen el-Varide Fi’l-Fiten, 6/1149.)

Deccalin karargahı güneşin batım tarafında bir adada bulunacaktır. (Cessase hadisi Kaynak: Suyuti, Dibac ale’l-Müslim, 6/261; Müslim, hadis no: 2942; Avnu’l-Mabud, 11/317; Es-Sünen el-Varide Fi’l-Fiten, 6/1149.)

Deccal bütün ruhu canı ile, her şeyi ile yalancıdır, hakikati farklı suretlere sokup işin içinden çıkılamayacak duruma getirendir.

Deccalin her şeyden çok şikayet eden bir görüntüsü vardır. (Kaynak: İbn Mace, Sünen, hadis no: 4074; İbn Ebi Şeybe, Musannef, hadis no: 38791.)

Deccal ayaklarının arası ayrık şekilde yürüyecek. (Kaynak: Ebu Davud, hadis no: 4320; Mervezi, el-Fiten, 2/519.)

Deccalin askerleri kendilerini bir şeylerin arkasında gizleyen tipler olacak (Takiyye, gizleme. Ebu Davud hadis no:4328, Müslim hadis no: 2942)

Deccal ve askerleri aşırı iftiracı ve hakikatları çarpıtan kimseler olacak (Kaynak İthafu’l-cemaa bima var fi’l-fiten ve’l melahim 3/85)

Deccalin askerleri bütün ruhları ile casusluk yapan kişiler olacak. (Kaynaklar : Ebu Davut hadis no:4328. Müslim no:294)

Kim deccalı duysa ondan yüz çevirsin.Vallahi, kişi onu mü’min zannederek ona tabi olur.Sevk ettiği şüpheli şeylerin ardına düşer. (Ebu Davud, Melahim, Hadis No: 4319)

Deccal ve askerleri aşırı iftiracı ve hakikatları çarpıtan kimseler olacak.

Deccal ve askerleri yeryüzünde yayılacak, bizzat ya da tesirlerinin gitmediği ülke, belde, şehir kalmayacak (Kaynak: İbn Ebi Şeybe, Musannef, hadis no: 38613; Mucemu’l-Kebir, hadis no: 6; Beyhaki, Sünenü’l-Kübra, hadis no: 6588.)

Şunu unutmayın ki, deccâlin sağ gözü kördür. Onun bu gözü üzüm salkımından dışarı fırlamış üzüm tanesi gibidir. (Buhârî, Fiten 26, Tevhîd 17; Müslim, Îmân 274. Ayrıca bk. Tirmizî, Fiten 60.)

Vesselam…