Trabzonspor’da gelenler gidenler derken takımın dengesi komple bozulmuştu. Yönetim Newton’ı takımın başına getirerek bu işi kurtarır mıyız diye düşünmüştü ama sadece aldığı tek kupayla kaldı. Newton’da başarısızlık zincirine daha sonraki maçlarda halkaları ekledi.

Peki yönetim suçu teknik direktörlere atarken, elinden kaçırdığı golcüye ne demeli. Gol kralı olmuş futbolcuyu elinde tutmak varken nasıl oldu da bu Sörloth takımdan kaçar gibi ortadan kayboldu. Bu konu hakkında da hâlâ yeönetim üstünde şüpheler mevcut.

Neyse o bu derken yönetim takımın başına deneyimli teknik adam Abdullah Avcı’yı getirdi. Avcı Trabzonspor’da başarılı olur mu şimdilik bir fikrim yok ama fena başlamadı desek yeridir.

Avcı, takımın başına geldiğinden beri iki maçta da 1-0’lık galibiyet elde ederek takımı biraz olsun toparladığını kanıtlar gibi oldu. Bu aşı tutar mı zaman gerek ama ligi bilen ve oyuncuları tanıyan bir teknik adamla yola devam etmek her zaman avantajlıdır.

Avcı Beşiktaş’a geldiğinde Başakşehir’deki oynattığı oyun sisteminin Beşiktaş’ta tutmayacağını az çok tahmin edebiliyordum ama Trabzonspor’da sanki bu oyun taktiği tutacak gibi hissediyorum. Çünkü Trabzon takımı oyun mantığı olarak ileri uçta tek forvet oynatıp tüm takımı o oyuncuya endeksleyen bir oyun yapısıyla oynuyordu şimdiye kadar. Avcı’nın kontratak taktiği de ileri uçtaki oyuncunun üstüne ağır bir yük yükleyecektir ama kanat oyuncularını skora katkısı fazla olacaktır. Bu yönden biraz avantajlı bir oyuncu kadrosuna sahip Trabzonspor.

Devre arasında takıma bir iki takviye yaptıklarında sezonu üst sıralarda bitirme şansı yüksek. Birde Avcı’nın çözmesi gereken bir konu ise takımda agresfi bir yapı var, bu da büyük ihtimal daha önce üst üste alınan kötü sonuçlardan kaynaklanan bir psikoloji sanırım. Takımı bu konuda destekleyerek yenen kırmızı kartların önüne geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde önemli maçlarda çok zor duruma sokacaktır takımı bu gereksiz kırmız kartlar.

Pereira’nın yediği kırmızı kart sonrası maç 1-1 olsa tahminimce Baker’ın o muhteşem golü gölgede kalacaktı.

Trabzonspor’da 1-0’lık galibiyetler güzel fakat 1-0 her zaman maç kazandırmaz. Takılma ihtimalin çok yüksek. Trabzonspor taraftarı uzun bir süredir gönül rahatlığıyla maç izleyemiyor çünkü takım ya kaybediyor ya berabere kalıyordu. Şimdi ise 2 haftadır galip geliyor takım fakat taraftarların içi hâlâ rahat değil çünkü skor 1-0’da kalıyor, fark açılmıyor. Ne zaman takım farklı bir galibiyet alacak zamanla göreceğiz. Taraftarın takıma tutkusu çok fazla fakat ligde bu yeni başlangıç en azından ligin başlarındaki kabustan uyandırmıştır taraftarı.

Takım oyunu güzel, açık vermiyor mu Trabzonspor veriyor ama 2 haftadır da kazanan bir takım var. Bakalım Avcı takımın vitesini ne zaman artıracak. En azından devre arasına kadar kafasındaki 11 iyice şekillenirken takıma ekstra yapılacak takviyelerde belirlenmiş olur.

Takımın ikinci devre yapacağı transferlerle ilk 5 içinde olacağını düşünüyorum. Trabzonspor’un kötü kadrosu yok sadece şuan en büyük eksik gol yollarından sıkıntı yaşanıyor bunu da devre arasında çözdükten sonra yönetimin takımın üst sıralara hızla tırmandığını göreceğiz.

Avcı şimdilik iyi başladı bakalım ne zaman takım vitesi arttıracak, ne zaman gollü galibiyetler gelecek, ne zaman taraftar bağrına basacak... Bekleyip görelim....